Twin-Peaks-Resurrected-for-Showtime-2

Originalna postava Tvin piksa traži povratak reditelja

Orginalna glumačka postava prve sezone kultne američke serije „Tvin piks“ objavila je video klip u kojem poziva reditelja Dejvida Linča da se vrati snimanju novih epizoda serije, prenose danas američki tabloidi.
Linč je u ponedeljak izjavio da neće režirati nastavak serije zbog spora oko novca s televizijskom mrežom Šoutajm.
U video klipu glumice Medhen Ejmik, koja u seriji glumi Šeli Džonson, svi glumci prve sezone „Tvin piksa“ kažu da je „‘Tvin piks’ bez Dejvida Linča kao devojka bez tajni“ ili „‘Tvin piks’ bez Dejvida Linča je kao da imate oči bez trepavica“.
U video klipu svi glumci postavljaju pitanje korisnicima interneta – Prema vama, „Tvin piks“ bez Linča je kao šta?.
Linč je na svom nalogu na Tviteru napisao da je, posle godinu I četiri meseca, napustio pregovore jer mu nije dato dovoljno novca da „uradi scenario na način na koji on misli da treba da bude uradjen“.
Šoutajm je ubrzo posle njegovih komentara izrazio žaljenje zbog Linčove odluke ali da može da se vrati ukoliko se predomisli.
Kreatori serije Linč i Mark Frost najavili su u oktobru prošle godine da će 2016. godine biti emitovano devet novih epizoda serije snimljene pre 25 godina.
Serija je prikazana 1990. i 1991. godine, a zbog velikog uspeha reprizirana je u SAD početkom prošle decenije godina. Kasnije jeLinč snimio i film o „Tvin piksu“ pod nazivom „Fire, Walk with me!“.
Snimljeno je 30 epizoda serije „Tvin Piksa“, koju je američki časopis TV Gajd uvrstio medju 25 kultnih serija u svetu.
Pored „Tvin piksa“, najpoznatiji Linčovi filmovi su „Čovek slon“ (1980), „Dina“ (1984), „Plavi somot“ (1986), „Divlji u srcu“ (1990), „Izgubljeni autoput“ (1997), „Bulevar zvezda“ (2001) i „Unutrašnje carstvo“ (2006).

Povezana vest:  Ekskluzivna premijera treće sezone AMC-ove serije “Halt and Catch Fire” 10. oktobra