Bojan Peric Pretpremijera Igre prestola V

ODRŽANA EKSKLUZIVNA PREMIJERA 1. EPIZODE V SEZONE KULTNE HBO SERIJE „IGRA PRESTOLA“

Pred megapremijeru pete sezone kultne HBO serije „Igra prestola“, koja će u Srbiji biti održana u isto vreme kada i u Americi: 13. aprila u 3.00h po lokalnom vremenu (pa istog dana u 20.05h), večeras je u Beogradu priređena ekskluzivna pretpremijerna projekcija prve epizode V serijala. Pored predstavnika medija u Srbiji, pretpremijera je okupila i vatrene fanove čuvene epske sage, ali i mnogobrojne ličnosti iz javnog života Srbije – glumce: Bojana Perića sa suprugom, Slobodana Stefanovića, Vesnu Stanković, muzičare Marka Šelića Marčela, zatim Boška Ćirovića i Feđu Dimovića iz „Beogradskog sindikata“, glavnog i odgovornog urednika lista „Danas“ Zorana Panovića, Sandru Perović sa RTS-a i mnoge druge.
Zasnovana na fantastičnim bestselerima, od kreatora i odličnih producenata, Dejvida Beniofa i D.B. Vajsa, „Igra prestola“ je epska priča o izdaji i velikodušnosti u Vesterosu, u kome leta i zime mogu da traju godinama, i gde je samo žeđ za moći večna. „Igra prestola“ je jedan od zaštitnih znakova kanala HBO, a ujedno i veliki hit. Ove godine, u 10 epizoda, videćemo brojne zanimljive zaplete, koji će se razvijati do neizbežne, često krvave završnice.
Posle šokantnih smrti Džofrija (igrao ga je Džek Glison), Tivina (Čarls Dans), Oberina (Pedro Paksal) i Šie (Sibel Kekili), V sezona počinje snažnim vakuumom koji protagonisti širom Vesterosa i Esosa pokušavaju da ispune. U Crnom zamku, Džon Snežni pokušava da ispuni zahteve Noćne straže i novopridošlog Stanisa Barateona, koji se ponaša kao da je zakoniti kralj Vesterosa.
U međuvremenu, Sersei očajnički pokušava da zadrži moć u Kraljevskoj luci među Tirelovima i sve moćnijom religioznom grupom koju predvodi Vrhovni Vrabac, dok Džejmi odlazi na tajni zadatak. S druge strane Uskog mora, Arja traži starog prijatelja dok begunac Tirion pronalazi novi povod. Dok opasnost vreba u Mirinu, Deneris Targarjen saznaje da njena slaba opsada grada zahteva veće žrtve. U ovoj sezoni biće prikazane neke od najeksplozivnijih scena, dok „dolazak zime“ postaje zloslutniji nego ikada dosad.
Prva epizoda hit-serije „Igra prestola V“ će u periodu od 13. aprila do 11. maja biti besplatno dostupna svim gledaocima u Srbiji, putem internet usluge videa na zahtev HBO GO. Svi koji u tom periodu posete www.hbogo.rs moći će da uživaju u ovom fantastičnom vizuelnom spektaklu.

Povezana vest:  Bouns od 7. oktobra na prvom programu RTS-a