selo gori a baba se ceslja

Uskoro nove epizode serije Selo gori a baba se cešlja

Reditelj i scenarista serije „Selo gori, a baba se češlja“ Radoš Bajić najavio je danas u Kosovskoj Mitrovici nastavak snimanja još 15 epizoda ove popularne serije.
Bajić je na konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici rekao da će sa svojom ekipom uskoro početi dva projekta – jedan je igrani film „Braća po babine linije“, a drugi je snimanje novih 15 epizoda serije „Selo gori, a baba se češlja“.
„Doneli smo odluku da ponovo uključimo kamere“, rekao je Bajić, podsetivši da je serija prekinuta pre šest godina na 89. epizodi, u vreme najveće gledanosti.
Radoš Bajić, glumci Ivan Vučkovic i Nenad Okanović i Predrag Jočić, jedan od vlasnika i osnivača producentske kuće „Kontrast studios“, borave danas u Kosovskoj Mitrovici povodom premijernog prikazivanja Bajićevog igranog filma „Za kralja i otadžbinu“.
Bajić je rekao da je došao na Kosovo dva dana pred Vidovdan i da govori kao umetnik i kao čovek koji oseća odgovornost za sopstveni narod, naglasivši da se gnuša svih onih koji dolaze iz Srbije „nošeni osećanjem patriotiznam, rodoljublja, a mnogo više zagledani u sopstveni konto u banci ili u sopstvene džepove“.
„Mi koji ovde dolazimo ne smemo dolaziti da vam bilo šta uzmemo, mi moramo ovde doći da vas pozdravimo, ohrabrimo, ojačamo i da ponešto donesemo. Mi smo vam doneli radost, verujem, želeli smo da vam donesemo snagu, da budete okuraženi, da istrajete i inače, a pogotovo u ovim lomnim danima kada krojači geopolitičke sudbine sveta postaju sve nervozniji, kada nemaju razumevanja za vekovna ognjišta Srba na ovim prostorima i kolevku srpstva, i kada se, koristeći sve uticaje, silu, moć, novac, snagu, agresiju, ne mole nijednom Bogu već žure da ostvare svoje ciljeve“, istakao je reditelj.
U Kosovskoj Mitrovici će večeras od sedam sati u sali Mitrovačkog dvora premijerno biti prikazan igrani film „Za kralja i otadžbinu“, a premijeri će prisustvovati i glumci Nenad Okanović, Ivan Vučković, Bane Tomašević, Nedeljko Bajić i reditelj i scenarista, Radoš Bajić.
Producenti su „Kontrast studios“ i RTS, koji su zajedno radili TV seriju „Ravna Gora“. Film se prikazuje u organizaciji Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica.
Film „Za kralja i otadžbinu“ nastao je nakon TV serije „Ravna gora“ koja je uzburkala medijsku scenu Srbije i bivše Jugoslavije, a Radoš Bajić je rekao da nije odustao od serije već da nije bilo uslova, ni političke volje za nastavak pojekta, ali da je veoma ponosan na to što su uspeli da urade.

Povezana vest:  Druga sezona serije “Predstraža” premijerno 15. avgusta na kanalu SCI FI