Rej Donovan III 1

Premijera nove sezone hit-serije „Rej Donovan“ na kanalu HBO

Home Box Office, vodeća premijum televizijska mreža, s ponosom najavljuje novu sezonu hit-serije „Rej Donovan III“, koja će premijeru na HBO-u imati u petak, 07. avgusta, u 21.05h, dok je korisnici HBO usluge videa na zahtev HBO GO od 13. jula gledaju od ranih jutarnjih sati, samo nekoliko časova nakon američke premijere.
Treća sezona ima 12 epizoda, a priča se i dalje odvija u meki za bogate i slavne, u kojoj Rej Donovan obavlja prljave poslove za poznate i moćne ličnosti Los Anđelesa. U ovoj dramskoj seriji Lijev Šrajber igra čoveka koji može da učini da problemi slavnih ličnosti, poznatih sportista i bogatih biznismena nestanu. Ova moćna drama počinje kada njegovog oca, Mikija Donovana, neočekivano puste iz zatvora, što izazove niz događaja koji uzdrmaju porodicu Donovan u temelju. Rej ima dva saradnika – njegov Broj 1, Avi, nametljivi Izraelac, i Lena, direktna i bezosećajna lezbejka, njegov Broj 2. Rej uglavnom obavlja poslove za moćnu advokatsku firmu koju vode njegov čovek od poverenja i mentor, Ezra Gudman, i njegov partner, Li Dreksler. Jedini problemi koje ne može da reši su problemi njegove porodice. Rejovog brata Bančija je zlostavljao sveštenik i sada se gotovo ne trezni; njegov brat Teri se bavio boksom duže nego što bi trebalo i oboleo je od Parkinsonove bolesti; a duh njihove mlađe sestre – koja je izvršila samoubistvo dok je bila tinejdžerka – sve ih proganja. Pritom, njegova supruga Ebi se još prilagođava na život u predgrađu dok odgaja dvoje dece, Bridžit i Konora. Za Reja, svi njihovi problemi vode do jedne osobe: njihovog oca Mikija, gangstera irske mafije, koji nikada nije štitio svoju porodicu. Sve krene naopako kada se Miki, posle dvadeset godina u zatvoru, uputi u Los Anđeles gladan osvete. On želi novac, novi život i svoje mesto na čelu porodice.
Glavne uloge: Pored naslovnog lika Reja Donovana, koga tumači Lijev Šrajber, u glavnim ulogama su i Džon Vojt (Miki Donovan), Pola Malkomson (Ebi), Keris Dorsi (Bridžet), Devon Bagbi (Konor). Tu su i Edi Marsan (Teri Donovan), Daš Mihok (Banči), Stiven Bauer (Avi), Ketrin Moning (Lena) i mnogi drugi.
Gostujuće zvezde: U trećoj sezoni serije pojavljujuu se i gostujuće zvezde: Ian Mekšejn (Endru Fini), Deniz Krozbi (Deb), Vilijam Stenford Dejvis (Potato Pie), Kejti Holms (Pejdž) i Eliot Gold Gould (Ezra Gudman)
„Rej Donovan“ je i kod kritike i kod publike postao hit preko noći, a Livu doneo svetsku slavu. Serija je prošle godine ovenčana „Zlatnim globusom“, a ovogodišnji je kandidat za nagrade „Emi“ i „Zlatni globus“.
LIJEV O REJU: U prošloj sezoni Rej je bio sateran u ćošak. U novoj, trećoj sezoni, malo se vraća sebi, pronalazi se, i mora da povrati svoju moć. Preuzima posao u studiju, kod veoma bogatog i moćnog Endrua Finija i nada se da će se promeniti stravi kada su u pitanju on i njegova porodica. Dakle, u ovoj sezoni Rej je odvojen od porodice i prijatelja, i radi za Finija, najmoćnijeg tipa Los Anđelesa. Pokušava da postane igrač, zahtevajući moć. Pokušava da odraste. Mislim da je Rejeva najveća inspiracija zapravo želja da njegova ćerka bude ponosna na njega…
Epizodni sinopsisi:
1. epizoda:
Vreme emitovanja: 07. avgusta u 21:05h na HBO-u
od 13. jula dostupno na HBO GO-u i HBO On Demandu

Povezana vest:  Premijera dokumentarne HBO Europe serije "Vitalne funkcije: Istinita ljudska priča"

Rej je izmešten iz porodice i otuđen od Ezre. Nakon poziva na sahranu bliskog prijatelja, bogata porodica angažuje Reja da oslobodi njihovog otetog sina, i on će se naći među potpuno novom klasom ljudi. U međuvremenu, penzionisani Miki pokreće novi „posao“. Bez Rejovog oproštaja i odbačena od Bridžet, Ebi sreće novog prijatelja na ulicama Los Anđelesa. Upravljanje Borilačkim klubom daje Bančiju samopouzdanje, ali kada je u pitanju prikupljanje članarine od zastrašujuće grupe Luchadores, on gubi nerve.

Povezana vest:  GEORDIE SHORE 4 – ŽURKA SE NASTAVLJA

Scenario: Dejvid Holander; Režija: Kolin Baski
2. epizoda:
Vreme emitovanja: 14. avgusta u 21:05h na HBO-u
od 20. jula dostupno na HBO GO-u i HBO On Demandu

Pejdž Fini poziva Reja da je zaštiti od gnevnog Nevija Sila, ali mu ne govori celu priču. Isfrustrirana zbog Reja, Lena razmišlja o otkazu. U zatvoru, Teri završava u zatvorskoj tuči sa opasnim posledicama. Miki pokušava da preuzme Garijev posao, ali prostitutke otkrivaju njegove namere. Bančija maltretira Teres, član Luchadora, koji vređa Borilački klub. Nakon sramotnog incidenta, Ebi daje sve od sebe ne bi li motivisala Konora. Bridžit pokušava da nagovori Reja da dođe kući na porodičnu večeru.

Povezana vest:  Hakeri traže milione dolara od HBO-a

Scenario: Vilijam Viler; Režija: Ed Bjanči