Shuga III

MTV OBELEŽAVA SVETSKI DAN BORBE PROTIV SIDE EMITOVANJEM TV DRAME „SHUGA“

U znak obeležavanja Svetskog dana borbe protiv side, na MTV kanalu će 1. decembra od 13:30 biti emitovane cela treća i četvrta sezona drame „Shuga“.
UNICEF i MTV su udružili snage kako bi preneli snažnu poruku mladima o HIV-u i značaju prevencije jednog od najsmrtonosnijih virusa. Kao rezultat ove saradnje nastala je TV serija „Shuga“.
Ovo je brza, zanimljiva i uzbudljiva TV drama. Cilj je da se pokaže kako različite vrste nedgovornog ponašanja, uključujući promiskuitetno ponašanje i zlouloupotreba alkohola, mlade ljude čine podložnijim HIV virusu.
Radnja u trećoj i četvrtoj sezoni sezoni se događa u Lagosu, glavnom gradu Nigerije, za razliku od prethodne dve sezone kada je Najrobi u Keniji bio centar dešavanja. Shuga prati svakodnevnicu, ljubav i ambicije grupe mladih ljudi koji uživaju da u svoje uspešne živote i svetlu budućnost unose dožu opasnog načina života.
Smeštena u klubove, barove i popularna mesta za okupljanja mladih, Shuga se fokusira na slatko-gorku priču o ljubavi, izdaji, vezama i raskidima između grupe prijatelja iz Lagosa. Kad skoro svako krije nešto od onih koje voli, svoje porodice, devojake, momka, ljubavnika, najboljih prijatelja i možda ponajviše od samog sebe, odnosi nikada nisu jednostavni i čisti…

Povezana vest:  Objavljen novi poster “Vampirskih dnevnika” s Ninom Dobrev!

Nakon osam epizoda iz treće sezone, od 17:20 na MTV kanalu će biti prikazano šest potpuno novih epizoda iz četvrte sezone. U nastavku se produbljuju nove teme kao što su prvi seks, prevencija prenošenja HIV virusa sa majke na dete, otkrivanje HIV pozitivnog statusa, seksualno nasilje u vezi, bacanje stigme i pomoć zaraženima.

Povezana vest:  Premijera dokumentarne HBO serije "Dama i Dejl" 1. februara

Cilj celokupnog „AIDS Awareness“ programa na MTV kanalu je prenošenje poruke o HIV-u i AIDS-u, koja je od suštinskog značaja posebno u zemljama istočne i južne Afrike gde je središte svetske epidemije.
Iako TV format kao što je „Shuga“ neće sprečiti širenje epidemije i rešiti ovaj gorući problem današnjice, sigurno je da će pokrenuti diskusiju o riziku od HIV infekcije i pomoći u borbi protiv društvene stigme i osuđivanja koja prati ljude zaražene ovim virusom – a svakako će svakoga naterati da se zamisli i zapita šta mi sami svakog dana radimo za svoje zdravlje i koliko se odgovorno ponašamo kada su ovako ozbiljne teme u pitanju.
Ne zaboravite – svakih 12 sekundi, jedna osoba na svetu se inficira HIV virusom – više informacija potražite na adresi hiv.staying-alive.org!

Povezana vest:  U pripremi serija o poslednjim danima Majkla Džeksona