impuls expo

IMPULS NA IZLOŽBI EXPO 2015 U MILANU

Od 1851. godine se u svetu održava Expo izložba, najveći svetski sajam. Ove godine je grad domaćin bio Milano koji je od 1. maja pa do 31. oktobra ugostio 145 država sa ciljem prikazivanja njihovih tehnologija i najboljih rešenja kao odgovora na ključno pitanje Expoa – kako u svetu osigurati dovoljnu količinu hrane za celu populaciju bez narušavanja celovitog sistema planete.
Svaki paviljon na svetskoj izložbi Expo predstavlja putovanje kroz kulturu – hranu, mirise, boje i tradicije svojih ljudi. Na vrhuncu izložbe dnevni promet posetilaca je dostigao neverovatnih 200.000, a za šest meseci trajanja Expo manifestaciju je obišlo čak 20 miliona ljudi.
Ekipa Impusa je obišla paviljon Japana, gde su znatiželjni posetioci morali i do šest sati da čekaju u redu ne bi li videli šta je „Zemlja izlazećeg sunca“ pripremila za ovu izložbu. Očekivano, Japanci su odlično iskombinovali tradicionalne elemente sa modernim tehnologijama. Na paviljonu su predstavili raznovrsnost njihove hrane, kultre, tehnologije i tradicije.
Za paviljon „Zemlje u kraljevstvu planina“, kako nazivaju udaljeni Nepal, takođe je vladalo veliko interesovanje. Centralno mesto zauzima statua Bude, začetnika Budizma, vodeće religije naroda, a videćete još i kakvi se suveniri i hrana prodaju na njihovom izložbenom prostoru.
Kako izgleda najveća svetska izložba, šta kriju paviljoni zemalja koji su ove godine izlagali svoje radove na temu hrane i energije, saznaćete u novom izdanju emisije Impuls, u sredu od 21 čas na MTV kanalu.
Tu su još i MTV muzičke i filmske vesti i pregled stanja na jedinoj regionalnoj listi MTV Domaćica.
IMPULS

Povezana vest:  Premijera serije “Mangove ekspedicije” na Animal Planet kanalu

Premijera: sredom u 21:00
Reprize četvrtkom u 22:40, petkom 19:00, subotom u 12:10 i nedeljom u 17:30