Katy Perry Prismatic World Tour 01

Premijere i programski noviteti koje vas ove zime očekuju na HBO i Cinemax kanalima i uslugama

HBO, vodeća premijum televizijska mreža u Srbiji, s ponosom predstavlja premijerne naslove koji će se i ove zime prikazivati na HBO i Cinemax kanalima i uslugama. Očekuju nas TV premijere brojnih blokbastera, nove serije kao i nove sezone već renomiranih serija, kontroverzni dokumentarci, specijali, ali i koncerti.

Kingsman The Secret Service

FILMSKE PREMIJERE

Prva u nizu decembarskih megapremijera gledaoce čeka u nedelju 20. decembra u 20.05h, kada na HBO stiže ostvarenje čuvenog reditelja Ridlija Skota „Egzodus: Bogovi i kraljevi“ (Exodus: Gods and Kings). U herojskoj istorijskoj sagi glavne uloge tumače Kristijan Bejl, Džoel Edžerton, Džon Torturo, Sigurni Viver, i Ben Kingsli. Nedelju dana kasnije, 27. decembra u 20.05h HBO gledaoce čeka višestruko nagrađivani film, dobitnik čak četiri „Oskara“ (između ostalog, i u kategoriji za najbolji film u 2014.) i dva „Zlatna globusa“ – „Čovek ptica“ (Birdman), reditelja Alehandra Gonzalesa Injarita, sa Majklom Kitonom u glavnoj ulozi.

HBO je za poslednji dan stare godine pripremio Novogodišnji film iznenađenja, koji će gledaoci moći da pogledaju deset minuta posle ponoći – 1.1.2016. u 00.10h.

Ljubitelje horora pozivamo da novogodišnju noć provedu uz Cinemax, i uživaju uz: „Svetski rat Z“ (Word War Z, 20.00h), „Šta radimo u senci“ (What We Do In The Shadows, 21.55h), „Mrtvi sneg 2″ (Dead Snow 2: Red vs Dead, 23.20h), „Vučji potok“ (Wolf Creek, 01.00h), „Ruzvelt: Američki razbijač“ (FDR: American Badass!, 02,45h)…

Prvi dan u 2016. nas očekuje megapremijera filma „Međuzvezdani“ (Interstellar) – drama Kristofera Nolana, nagrađena Oskarom za najbolje vizuelne efekte, sa fantastičnom glumačkom ekipom: Metju Makonahi, En Hetavej, Džesika Častejn, Majkl Kejn i Elen Berstin. Premijera filma „Kingsman: Tajna služba“ (Kingsman: The Secret Service), reditelja Metjua Vona, premijerno će se prikazati 3. januara u 20.05h na HBO-u. U uzbudljivoj dvočasovnoj avanturi uživaćemo uz Kolina Firta, Majkla Kejna, Tarona Edžertona, Marka Stronga, Samjuela L. Džeksona i mnoge druge. „Drakula: Neispričano“ (Dracula Untold), istražuje poreklo čoveka koji je postao najčuveniji vampir na svetu. Luk Evans tumači princa Vlada – kako se Drakula zvao pre nego što je postao pravi vampir, a HBO ga emituje 10. januara u 20.05h. Film Žan-Marka Velea – „Divljina“ (Wild), ovogodišnji kandidat za dva „Oskara“, govori o Šeril Strejd (Riz Viterspun), koja posle dugogodišnjeg nemarnog ponašanja, heroinske zavisnosti i raspada braka, donosi jednu ishitrenu odluku. Premijera filma zakazana je za 17. januar u 20.05h. Oskarovca Morgana Frimena i Skarlet Johanson gledaćemo na HBO 24. januara u 20.05h, u akcionom trileru „Lusi“ (Lucy), priči koja istražuje šta bi se desilo kad bi čovek koristio 100% kapaciteta mozga.

Povezana vest:  „Pao“ još jedan milion u Poteri! Mlade nade odbranile 1 160 000

Nedeljne premijere u februaru na HBO-u počinju muzičko-biografskim ostvarenjem „Pokreni se“ (Get On Up), o životu pokojnog „kuma soula“ Džejmsa Brauna, u čijoj se „koži“ našao Čedvik Bosman. Uzbudljivu muzičku vožnju reditelja Tejta Tejlora, gledaoci premijerno mogu pogledati 7. februara u 20.05h. „Egzotični hotel Marigold 2″ (The Second Best Exotic Marigold Hotel), sa Devom Patelom, Tinom Desai, Ričardom Girom, Džudi Denč, Bilom Naijem i Megi Smit u glavnim ulogama, doneće nove peripetije na HBO 14. februara u 20.05h. U filmu „Kako se rešiti šefa 2″ (Horrible Bosses, 21. februara u 20.05h) Dejl (Čarli Dej), Kurt (Džejson Sudekis) i Nik (Džejson Batmen) su siti nadređenih i odlučuju da konačno sami sebi postanu šefovi. Topao i uzbudljiv animirani film – „Kod kuće“ (Home), reditelja Tima Džonsnona, priča o vanzemaljskoj vrsti Buv, koja dolazi na Zemlju i odlučuje da tu planetu nazovu domom. U originalnoj verziji junacima glasove pozajmljuju Dženifer Lopez, Džim Parsons, Rijana i Stiv Martin, a u Srbiji su se za to pobrinuli: Ivan Zekić, Sara Jovanović (Sara Jo), Zoran Ćosić, Marko Marković i Anica Dobra.

SERIJE

VINIL
Ekskluzivna premijera nove serije iz originalne HBO produkcije – u isto vreme kad i u Americi

Zimu će svakako najviše obeležiti ekskluzivna premijera potpuno nove serije iz originalne HBO produkcije – „Vinil“ (Vinyl), od izvršnih producenata Martina Skorsezea, Mika Džegera i Terensa Vintera. Ekskluzivna premijera prve od 10 epizoda, zakazana je u isto vreme kad i u Americi: ponedeljak, 15. februar u 3.00h po lokalnom vremenu, te istoga dana u udarnom terminu od 20.05h. Radnja ove dramske serije smeštena je u Njujork, 70-ih godina. Ludu vožnju kroz muzičku eru prožetu seksom i drogom, u osvit panka, diska i hip-hopa, pratimo kroz oči Ričija Finestre (Boki Kanaval) koji pokušava da spasi sebe i svoju fabriku, a da pritom ne uništi sve koji mu se nađu na putu. Pored Kanavala u ulozi Ričija Finestra, u „Vinilu“ igraju još i: Olivija Vajld (Divon Finestra), Rej Romano (Zak Jankovič), Eto Esando (Lester Grajms), Džejms Džeger (Kip Stivens), Pol Ben-Viktor (Mauri Gold) i mnogi drugi.

Povezana vest:  OKTOBAR NA HBO-u

NOVE SEZONE RENOMIRANIH SERIJA

Nova, sedma sezona hit-serije „Moderna porodica“ (Modern Family), stiže na HBO 15. januara, a nove epizode će se prikazivati svakog petka u 20.35h. I u novoj sezoni glume: Ed O’Nil, Džuli Bouen, Taj Barel, Sofija Vergara, Džesi Tajler Ferguson i mnogi drugi.
Stiže nam i peta sezona humorističke serije „Devojke“ (Girls), dobitnika Zlatnog globusa, od scenaristkinje/rediteljke/glumice Lene Danam, a gledaoci će je moći da prate na HBO-u od ponedeljka 22. februara u 21.05h.
Odmah posle „Vinila“ i „Devojaka“, na HBO ekskluzivno stiže i druga sezona humorističke serije „Zajedništvo“ (Togetherness, od 22. februara, ponedeljkom u 21.35h). U režiji Džeja i Marka Duplasa, serija prati dva para koja žive pod istim krovom i pokušavaju da srede odnose u vezama, istovremeno rešavajući individualne probleme. Ovu četvorku čine Tina Moris (glumi je Amanda Pit), Mišel Pirson (Melani Linski), Bret (Mark Duplas) i Aleks (Stiv Zisis).

PREMIJERNI DOKUMENTARCI

Zima na HBO donosi i sasvim nove dokumentarne priče, a 5. januara u 21.55h gledaoci će na HBO-u moći da pogledaju ove godine snimljen „Šarli ebdo: Tri dana terora“ (Charlie Hebdo: 3 Days of Terror). Jednočasovni film priča o tri dana užasa iz ugla žrtava, pripadnika specijalnih snaga i visokih zvaničnika vlade. Dokumentarac obiluje dirljivim intervjuima, originalnim novinarstvom i predstavlja napeto i izvanredno putovanje reditelja Dena Rida u francuski 11. septembar, koji je trajao 54 sata, odneo 17 žrtava i dao svetu novi zajednički poklič: Ja sam Šarli!

„Kako smo preživeli The Police“ (Can’t Stand Losing You: Surviving The Police), dokumentarna priča u režiji Endija Griva i Loren Lazin, na HBO stiže 28. januara u 22.35h. Zasnovan na bestseleru bivšeg gitariste čuvene rok grupe „The Police“ Endija Samersa – „One Train Later“, dokumentarac, uz retke snimke iz 60-tih godina, govori o razvoju, ali i raspadu benda „The Police“, jednog od najvećih u istoriji rokenrola koji svoj nastanak duguje slučajnosti.

Prvu u nizu februarskih dokumentarnih priča – „San Francisko 2.0″ (San Francisco 2.0) HBO prikazuje 11. februara u 21.30h. Reditelj Aleksandar Pelosi u ostvarenju snimljenom ove godine, preispituje invaziju tehnološke elite, koja izaziva ekonomske podele i preokrete u San Francisku.
Nedelju dana kasnije uživaćemo u HBO Europe dokumentarcu, rumunske rediteljke Ilinće Kalugareanu „Čak Noris u borbi protiv komunizma“ (Chuck Norris vs. Communism). Tokom osamdesetih godina prošlog veka holivudski filmovi bili su zabranjeni u komunističkoj Rumuniji, ali građani su ipak uspevali da dođu do omiljenih junaka i to zahvaljujući ‘andergraund’ zajednici koja je potajno razmenjivala VHS kasete. Kome je pripadao njihov ‘glas slobode’ saznaćete u ovom dokumentarcu, čija je premijera na HBO zakazana za 18. februar u 21.35h.
Dokumentarac „Toxic Hot Seat“ prati hrabru grupu vatrogasaca i majki, novinara i naučnika, političara i aktivista u borbi protiv kampanje „iz senke“, koja je ostavila otrovno nasleđe u našim domovima i telima. Kampanja je vođena tako lukavo, da je trebalo gotovo 40 godina da se razotkrije i rasplete.

Povezana vest:  Povratak serije “Voli i mene i moje mane”na TLC kanalu

SPECIJALI

U subotu 19. decembra u 18.30h, HBO emituje snimak specijala „Dodela nagrada Evropske akademije za film 2015″ (2015 European Film Awards). Pogledajte ko su ovogodišnji dobitnici renomirane nagrade za najveća dostignuća u evropskoj kinematografiji. U ukupno 21 kategoriji u trci za najbolje je i HBO Europe dokumentarac „Toto i njegove sestre.
Jedan od najvažnijih događaja u filmskoj i TV industriji – 73. svečanu ceremoniju „Dodele Zlatnog globusa“ (The 73rd Annual Golden Globe Awards), HBO će direktno prenositi 10. januara u 2.00h posle ponoći, po lokalnom vremenu, a 16. januara u 18.00h gledaoci mogu da pogledaju snimak dodele ovog prestižnog priznanja.

KONCERTI

„Kejti Peri: Svetska turneja Prizmatik“ (Katy Perry: The Prismatic World Tour) je eksplozija čula sa izvanrednim scenskim nastupom i zaraznim pesmama koje su Kejti omogućile titulu jedne od najfascinantnijih pevačica današnjice. Koncertni film je režirao Baz Halpin, a HBO ga prikazuje 24. decembra u 15.35h.

U2 i HBO udružili su se u zajedničkom poduhvatu snimanja dva specijala – dokumentarnog filma, koji prati dešavanja iza scene, i specijala u vidu koncerta „Turneja Innocence + Experience: Koncert u Parizu“ (U2 Innocence + Experience Tour Live in Paris), čija je premijera na HBO-u zakazana za 31. decembar u 21.45h. Sniman u Bersi areni u Parizu, koncert obuhvata muziku benda U2, počev od prvog albuma „Boy“ iz 1980, pa sve do poslednjeg albuma „Songs of Innocence“.