FARGO SEASON 2 - Gallery Photo 1

KIRSTEN DUNST I PATRICK WILSON U GLAVNIM ULOGAMA DRUGOG DELA MINI SERIJE FARGO

Glumica Kirsten Dunst (Interview with the Vampire) nominovana za Zlatni Globus, Patrick Wilson (Angels in America) i zvezda serije Breaking Bad, Jesse Plemons glume u nastavku Emijem i Zlatnim Globusom nagrađene miniserije Fargo. Izvršni producenti Noah Hawley (organizator/pisac), braća Coen, Warren Littlefield i John Cameron potpisuju i drugu sezonu ove popularne serije.
Premijera ove mini serije koja će biti emitovana kroz 10 epizoda, najavljena je za 8. Februar u 22:00h na AMC kanalu.
Radnja novog poglavlja serije Fargo, odvešće gledaoce u prošlost, nazad u 1979. u grad Sioux Falls, Južnu Dakotu i Luverne u Minesoti, gde će se mladi policijski službenik Lou Solverson (Patrick Wilson), po povratku iz Vijentama, suočiti sa potpuno novim slučajevima ubistava.
Još jedan razlog zbog kog se od druge sezone mnogo očekuje je i odlična glumačka postava. Uloge su poverene Tedu Dansonu, koji će igrati Luovog vernog partnera – šerifa Hanka Larssona, Kirsten Dunst i Jesse Plemons koje će glumiti Blomquist par i Jean Smart u ulozi negativca – Floyda Gerhardta. Lik Patricka Wilsona povezaće tematiku prve i druge sezone, prikazujući mlađu verziju detektiva kog u prvoj sezoni glumi Keith Carradine.
Miniserija Fargo je adaptacija filma braće Coen iz 1996. godine, klasika koji je osvojio Oskara za najbolji film iste godine. Serija je pobrala brojne pozitivne kritike, i dobila neverovatnih 18 nominacija za Emi, što je drugi najveći broj nominacija za bilo koji program koji je tokom 2015. bio emitovan na TV. Fargo je osvojio 3 nagrade, među kojima za najbolju mini seriju, najboljeg režisera (Colin Bucksey); i najbolji odabir likova/kasting (Rachel Tenner). Serija je takođe nagradjena Zlatnim Globusom (2015) za najbolju mini seriju i najboljeg glumca (Billy Bob Thornton).
Dan nakon emitovanja premijere druge sezone serije Fargo, koja je zakazana za 8. februar u 22h, gledaoci AMC kanala na području Balkana (uključujući i Srbiju), će 9. februara u istom terminu, u 22h imati priliku da pogledaju i oskarom nagrađen film Fargo iz 1996. godine.

Povezana vest:  Serija Beyoncé: X10 na kanalu HBO od 29. juna