the last panthers-keyart

Serija „Poslednji panteri“ od 2. marta, radnim danima, na Prvom programu RTS-a

Britanska kriminalistička serija „Poslednji panteri“ (The Last Panthers, 2015) od 2. marta, radnim danima, na Prvom programu RTS-a u 21 čas. U šest epizoda biće prikazana napeta priča o velikoj pljački dijamanata, koja će se razviti u veliku operaciju širom Evrope i u koju će biti uključeni brojni internacionalni kriminalci i bankari.
Impresivnu glumačku ekipu predvodi Samanta Morton, koja tumači Naomi, inpektorku čiji je glavni zadatak da pronađe ukradene dijamante i to po svaku cenu. Njenog šefa glumi Džon Hart, a u poteri za kradljivcima dijamanata učestvuje i francuski policajac Kalil, koga glumi Tahar Rahim.
Jedna od glavnih uloga u seriji poverena je domaćem glumcu Goranu Bogdanu, koji igra Milana, srpskog kradljivca dijamanata i vođu bande „Pink panter“. Njegov lik jedan je od ključnih u ovom ostvarenju i kroz svih šest epizoda on i ekipa opasnih pljačkaša biće prisiljeni da beže od velike međunarodne potere. Za Bogdana je ovo prva velika internacionalna uloga.
Od naših glumaca igraju i Nikola Đuričko, Nikola Rakočević, Boris Isaković, Gordan Kičić, Ljubomir Bandović, Luka Jovanović, Igor Benčina, Marko Janketić, Miloš Samolov, Luka Jovanović, Bojan Dimitrijević…
Priča počinje pljačkom draguljarnice koja liči na one koje je činila grupa „Pink Panter“, da bi ubrzo uronila u mračno srce Evrope u kojem iz senke vlada savez mafijaša i korumpiranih bankara.
Serija je nastala prema ideji poznatog francuskog novinara Žeroma Pijerata, scenario je napisao nagrađivani Džek Torn, a režirao je Džek Torn. Ostvarenje je snimano osam meseci u Crnoj Gori, Beogradu, Marselju i Londonu.

Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, Zatišje posle burne noći