Glumac Zahari Kvinto odao je danas u Holivudu počast preminulom kolegi Lenardu Nimoju koji se proslavio ulogom Gospodina Spoka u američkoj TV-seriji „Zvezdane staze“.

Kvinto, koji u najnovijoj trilogiji „Zvezdane staze: Bez granica“ glumi Gospodina Spoka, rekao na svečanom obeležavanju 50. godišnjice te kultne naučnofantastine sage da ona ne bi bia toliko popularna bez Nimoja, simbola naučne fantastike na televiziii. Nimoj je umro 2015. u 83. godini.

Povezana vest:  Rekordna suma u kvizu „Najslabija karika": Već u prvoj rundi takmičari stigli do maksimalnih pola miliona dinara!

„Tokom snimanja svi smo bili svesni njegovog neverovatnog doprinosa popularnosti serije“, kazao je Kvinto ljubiteljima serije u studiju Paramaunt pikčersa (Paramount Pictures).

Spok, „s planete Vulkan“ prvi put se na televizijskim ekranima pojavio 1966. godine, a decenijama ga je glumio Lenard Nimoj, po kome je nazvana i ulica u Holivudu.

Povodom godišnjice, objavljen je trejler najnovijeg filma „Zvedane staze: Bez granica“.

Povezana vest:  Emili Dešanel o devetoj sezoni serije "Bouns"

Reditelj Džastin Lin i producent Džej Džej Abrams naveli su da je pretpremijerno prikazivanje filma najavljeno za 20. jul u San Dijegu, dva dana pre no što stigne u američke bioskope, dok će evropska premijera biti 20. avgusta, u Francuskoj.

„Bez granica“ je treći deo nove franšize „Zvezdanih staza“ iz 2009. i 2013, u adaptaciji Džej Džej Abramsa.

Povezana vest:  Premijera serije "VOLI I MENE I MOJE MANE" na TLC kanalu

Nova verzija popularne serije prikazivaće se od 17. januara sledeće godine na američkoj televiziji Si-Bi-Es (CBS).

Prva epizoda „Zvezdanih staza“ prikazana je u SAD 8. septembra 1966. Prva verzija serije trajala je samo tri sezone, ali je doživela ogromnu popularnost, zbog čega je snimljeno 12 filmskih nastavaka i pet televizijskih verzija, među njima i jedna animirana.