Američka reprezentacija osvojila je olimpijsko zlato, dokazala je da je najbolja na svetu i sada mogu mirno da se posvete svom lokalnom spektaklu. A po svemu sudeći, biće spektakl kakav do sada nije viđen.

NBA ulazi u novu eru. Odlaskom Kobija Brajanta, Kevina Garneta i Tima Dankana u penziju, kao da je jedna cela generacija sišla sa scene i prepustila je mlađim igračima. A njih ima na pretek i imaće šansu da se pokažu u rekordnom broju prenosa na Sport Klubu.

Titulu brani ekipa Klivlend Kavalirsa. Prošle sezone, bajka je postala java i Lebron Džejms je prigrlio toliko željeni trofej za sebe, za grad Klivlend i za celu državu Ohajo. Ali, uvek je teže odbraniti nego osvojiti titulu. To najbolje znaju Golden Stejt Voriorsi.

Kada se sve sabere i oduzme, ipak su oni prvi favoriti za titulu. Na sve zvezde koje imaju, došao je još i Kevin Durent. Ako se on uklopi u koncepciju Stiva Kera, teško je videti kako neko može da zaustavi tim iz Ouklenda. Sigurno su naučili i lekciju od prošle sezone, kada su imali najbolji skor u regularnoj sezoni ikada, ali to ih je koštalo dobrih igara u plej ofu.

Povezana vest:  SURVIVOR VIP, Konačno ujedinjenje, ali i dalje podeljeni: Cincarević namerno izgubila da bi se Toni vratio, Bulat ponovo u igri

Uz Golden Stejt, na zapadu je tu, kao i uvek, San Antonio. Greg Popovič je već pripremio mašineriju za odlazak Tima Dankana, a tu su i dalje Đinobili i Parker. Oklahoma je mnogo izgubila odlaskom Durenta, Portland i Memfis bi mogli da budu favoriti iz senke. LA Klipersi i Hjuston imaju zvezde i atraktivnu igru, ali hoće li to doneti rezultate, vreme će pokazati.

Posebno zanimljivo će biti da vidimo Los Anđeles Lejkerse. Oni su sada sakupili dobre mlade igrače, samo treba malo strpljenja i vremena da postanu oni stari Lejkersi. Ostalo je dosta mesta u seleri kepu odlaskom Kobija Brajanta, a dobar deo tog novca uložen je u ruskog centra Timofeja Mozgova. Ostaje da se vidi koliko je to bila dobra odluka.

Na istoku, Klivlend će verovatno imati najveću konkurenciju u timu Čikago Bulsa. Oni su krenuli u potpuno drugom pravcu odrekavši se Dereka Rouza. Zato je tu Dvejn Vejd, a trejdom je došao i Majkl Karter Vilijams iz Milvoki Baksa, što ovaj tim čini poprilično zastrašujućim na prvi pogled.

Povezana vest:  Druga sezona Majami INK od ponedeljka, 2. januara na TLC kanalu

Njujork Niksi i Boston Seltiksi će probati da se vrate na staze stare slave uz spoj mladosti i iskustva. Boston se uzda u možda i najboljeg mladog trenera u NBA, Breda Stivensa, a Njujork Niksi će se uzdati u već pomenutog Dereka Rouza i nadati se da će njega i Karmela Entonija zaobići povrede.

Možda je ovo sezona kada će se Filadelfija Seventisiksersi konačno dići sa dna, jer zaista nisu imali sreće prethodnih godina. Isto kao i kod Lejkersa, trebaće strpljenja i vremena da ovi talentovani momci postanu vrhunski tim. Kandidate za visok plasman treba tražiti i u timovima kao što su Indijana Pejsersi i Toronto Reptorsi, koji su zadržali gotovo identičan tim kao prošle sezone i to će im mnogo značiti. Detroit je potencijalno iznenađenje.

Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, Izviđači uspešni prvog dana, žurka kao nagrada, na otpadu sve po starom

Sa ovih prostora, biće baš dosta predstavnika u NBA. Boban Marjanović će probati da se dokaže u Detroitu, gde će sigurno igrati više nego u Sparsima. Nikola Jokić bi polako trebalo da postane jedan od nosilaca igre Denvera.

Dario Šarić je održao obećanje i otišao u Filadelfiju, gde će imati prostora za igru i napredak. Mario Hezonja je već poznato lice u Orlandu, isto kao i Goran Dragić u Majamiju. Dosta se očekuje od Mirze Teletovića u Finiksu i Bojana Bogdanovića u Bruklinu. Jusuf Nurkić bi trebalo da bude podrška Jokiću u centarskoj liniji Nagitsa.

Ove sezone, rekordan broj prenosa najavljuju na Sportkubu, sa posebnim akcentom na plej of. Sve će to uz česte emisije iz studija i svakodnevni pregled mečeva i najboljih poteza, a sve to pratiće i specijalizovani magazini „NBA Action“ i „Inside Stuff“.

Prvi prenos je meč Klivlend Kavalirs – Njujork Niks u noći između utorka i srede od 02:00 na SK1. Uživajte!