Kompanija Discovery najavljuje dvočasovni dokumentarni program “Uspon majmuna ratnika” koji prikazuje epsku priču o grupi šimpanzi u Ugandi. Program prati četiri moćna majmuna ratnika koji vladaju uz pomoć sile, moćnih saveza i promoćurnog političkog manevrisanja. Dokumentarni program “Uspon majmuna ratnika” biće emitovan u nedelju 5. marta u 22:00 na Discovery kanalu.

Majmuni ratnici, poznati su i kao najveća trupa šimpanzi ikada otkrivena, kontrolišu ogromno carstvo i njihova vladavina zasnovana je na teroru koji zavode kroz rat, političko manevrisanje i saveze. Dokumentarni program “Uspon majmuna ratnika” prikazuje period od 23 godine i prati razvoj i uspon ovih ratnika, ujedno pružajući nov i necenzurisan pogled na ove veličanstvene i ponekad zastrašujuće životinje.

Povezana vest:  Počeo da radi Pink 2

Istraživači, koji su prvi počeli da proučavaju i snimaju ove životinje 1993. godine, bili su rešeni da otkriju kako su šimpanze osnovale zajednicu koja je čak tri puta veća od prosečne grupe šimpanzi, ali i veća od bilo koje druge grupe ikada otkrivene. Dugogodišnja posvećenost i angažovanost ovih istraživača dovele su do revolucionarnih uvida u ponašanje ovih životinja, a možda čak i do novih uvida u ljudsku revoluciju.

Povezana vest:  PREMIJERA na kanalu E! - Ashlee Simpson i Evan Ross (sin Diane Ross) - „ASHLEE+EVAN”

“Za samo nekoliko nedelja posmatranja ove grupe postalo je jasno da se nešto čudno i neobično dešava među njima”, rekao je professor Džon Mitani. “Jednostavno morate da držite oči širom otvorene – šimpanze su interesantne životinje, i ako im dopustite ispričaće vam svoje priče.”

Program “Uspon majmuna ratnika” za kompaniju Discovery Networks International producirala je kompanija Kio Films (Keo Films). Helen Hoken je (Helen Hawken) naručilac, a Liz Brač (Liz Brach) je izvršni producent za Discovery Networks International. Mat Kol (Matt Cole) je izvršni producent, a Džejms Rid (James Reed) je reditelj i direktor kompanije Kio Films.

Povezana vest:  Premijera na kanalu Animal Planet: Veterinar sa plaže Bondaj