Televizija Si-Bi-Es (CBS) saopštila je da je postigla dogovor s producentima serije „Štreberi“ (The Big Bang Theory) o još dve sezone dogodovština mladih naučnika. CBS je juče saopštio da je dogovorio s Vorner braders televižn (Warner Brothers Television) produženje emitovanje serije koja je debitovala 2007. godine, preneo je Asošiejted pres.

Zasad nisu objavljeni detalji dogovora. Producenti su postigli dogovor s glavnim glumcima Džonijem Galeckim, Džimom Parsonom, Kejli Kuoko, Sajmonom Helbergom i Kunalom Najarom za još dve godine i pregovaraju ugovore dogovore za Majim Bialik i Melisom Rauč.

Povezana vest:  Radoš Bajić u “Šifri despot” vraća publici sina Dragana i popa Đorđa

Rauč i Bialik, koje su počele da se pojavljuju u trećoj sezoni, a redovne uloge dobile u četvrtoj, zaradjivale su u ovoj sezoni po 200.000 dolara po epizodi, dok je prvobitnih pet glumaca dobijalo po milion dolara, preneo je Varajeti (Variety).

Parson, Galecki, Kuoko, Helberg i Najar su se navodno odrekli po 100.000 dolara po epizodi kako bi bila povećana plata za Rauč i Bilaik, a očekuje se da i njima dvema sada plata značajno bude povećana. CBS će sledeće sezone premijerno prikazati seriju „Mladi Šeldon“ (Young Sheldon) o genijalnom nuačniku Šeldonu Kuperu iz „Štrebera“ dok je imao devet godina.

Povezana vest:  Premijera nove HBO serije "Kuća zmaja" 22. avgusta na HBO Max-u