Povodom obeležavanja Dana ugroženih vrsta na programu su posebni serijali posvećeni borbi za spasavanje ugroženih divljih životinja.

Revolucionarni dokumentarac „U trci s izumiranjem“ prati nagrađivanog reditelja Luja Psihojosa i grupu aktivista dok kreću u razotkrivanje dve glavne pretnje ugroženim divljim vrstama širom sveta.

Ekipa emisije „Bučno more“ putuje ispod površine okeana kako bi otkrila štetne posledice povećanog zagađenja okeana bukom koje pogađa kitove, ajkule i delfine, istražujući kako se ono može zaustaviti. Biolog i antropolog Džef Korvin učestvuje u nekim od najsavremenijih naučnih projekata za spasavanje životinjskog sveta širom planete u emisiji „Istraživanje Zemlje sa Džefom Korvinom“. U ovom serijalu Džef pravi osvrt na to kako ljudska vrsta vrši invaziju na svet divljine.

Povezana vest:  Očajne domaćice podržavaju producenta a ne koleginicu

U programu „Spasavanje vrste: Gorile na rubu istrebljenja sa Natali Portman“, čuvena glumica putuje duboko u prašumu Ruande u avanturu života. Natali je u potrazi za retkim planinskim gorilama, vrstom koja je na rubu istrebljenja.

Od ponedeljka 15. maja u 18:15 na Animal Planet kanalu.