NBCUniversal International Networks (NBCUIN) globalno najavljuje nov vizuelni identitet za SCI FI, kanal namenjen naučnoj fantastici. Prateći globalno nov identitet koji je započet u SAD-u, kanal ističe svoju posvećenost žanru i fanovima širom sveta; izmene obuhvataju potpuno nov izgled na svim platformama, od samog kanala do digitalnih i društvenih platformi i uključuje novi logo i font.

Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, Večeras u kuću ušli novi stanari, Branislav poztnatiji kao Brendon, Vladimir, ljubi ga majka i Antonija koja želi da ostavi pečat

Od 10. oktobra u Adria regiji (Srbija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Makedonija) SCI FI započinje emitovanje sa novim identitetom koga će pratiti novi programski elementi, kao što su druga sezona serije Mađioničari (19. novembra) i raznovrsni filmski ciklusi uključujući 31 dan Noći veštica, dobar horor svako veče, ili tematski vikendi (Vikend Mega čudovišta, Strip subota), koji dalje ističu specifičnost ovog kanala.

Povezana vest:  FARMA 2010, Sajko i Biljana se bore za ostanak na farmi

“SCI FI svoje fanove stavlja u centar svega što radimo,” izjavio je Lee Raftery, NBCU International direktor marketinga za Veliku Britaniju i tržišta u razvoju. “Potpuno nov identitet slavi našu posvećenost naučno fantastičnom žanru i fanovima, kako na ekranima tako i putem digitala. Zajedno sa SCI FI kanalom u SAD-u, ovaj NBCUniversal brend je posvećen fikciji i stvaranju posebnog sveta za SF fanove gde će se svi osećati kao kod kuće.”

Povezana vest:  Dokumentarac “NASA: Putovanje u svet budućnosti“ na Discovery kanalu