Nova sezona popularne serije „Zlatna groznica” na programu je ovog oktobra. Gledaoci će biti u prilici da prate nove avanture rudara koji su u potrazi za zlatom, a rivalitet između njih je dostigao novi nivo. Osma sezona ovog serijala počinje dvosatnom epizodom u utorak 17. oktobra u 20:00 na Discovery kanalu.

Pre početka nove rudarske sezone Tod Hofman sve stavlja na kocku i započinje veliku opkladu sa 22-godišnjim Parkerom Šnabelom. Samouvereni Tod smatra da ove sezone može pronaći najviše zlata do sada. Ako ne uspe u tome moraće da isplati Parkeru 100 unci zlata vrednih više od 100.000 dolara. Ova opklada je pokrenula neverovatno takmičenje za sezonu između dva velika rivala.

A portrait of Tony Beets.

Tod povlači hrabar potez, posebno nakon prošlogodišnje katastrofe. Njegov san da pronađe 5.000 unci zlata je uništen u Oregonu, gde je započeo sezonu prošle godine i gde je njegova ekipa doživela poraz. Ove sezone Tod i njegov tim su u Koloradu, a pridružuju im se Todov otac Džek i osamnaestogodišnji sin Hanter. Ovaj rudar veruje da će ove godine uspeti u svom poslu i pobediti u izazovu koji dosada nije bio osvojen. U međuvremenu Hanter zahteva da vodi sopstvene operacije, ali da li će moći da se bori sa pritiskom?

Povezana vest:  “The Terror”, AMC-ova prva antologijska serija dobija drugu sezonu

U Klondajku mladi Parker Šnabel se susreće sa svojom vernom posadom i upućuje ih u opkladu između njega i Hofmanovih. Međutim, ovo nije jedina borba koju Parker vodi. On kreće u rat na dva fronta – ne samo sa Todom već i sa vlasnikom zemljišta Tonijem Bitsom zvanim Viking. Tokom četiri godine Toni je uzeo 2,3 miliona dolara za izdavanje zemljišta, ali ove sezone Parker planira da otkupi svoju slobodu ugovorom o novom neeksploatisanom zemljištu. Parker je oprezan i zna da je u rudarstvu bitna istrajnost, ali i da je faktor sreće veoma važan.

Povezana vest:  George Takei u drugoj sezoni serije The Terror

Parker Schnabel checking the sluice box.

U međuvremenu Toni Bits, legenda iz Klondajka se vratio i opsednut je bagerima. Njegov plan da pokrene i obnovi 75 godina star bager bio je neuspešan prošle godine. Ali Viking nikada ne odustaje. Ove godine on i njegova porodica imaju za cilj da pokrenu ovu mašinu i da zakorače u svet rudarstva. Toni je sve isplanirao i još mu je preostalo da ubedi legendarnog rudara Šejmusa Kristija da mu pomogne da pokrene bager. Ali čak i za Šejmusa pokretanje 500 tona teške mašine je pravi izazov.

Povezana vest:  Warner Bros. Discovery 21. maja lansira MAX u Srbiji

Nove avanture popularnih rudara možete pratiti od 17. oktobra, svakog utorka u 20:00 na Discovery kanalu.