Viasat World, vodeća medijska kuća, danas objavljuje pokretanje svog novog, smelog brenda – Epic Drama kanala, na ključnim tržištima i teritorijama širom Centralne i Istočne Evrope.  Namenjen prikazivanju najboljih savremenih dramskih serija, kanal Epic Drama priključiće se već velikom broju kanala kompanije Viasat World i njenom SVOD-portfoliju, koji uključuje 27 pay TV kanala, na preko 50 tržišta, kao i široku nelinearnu ponudu na mnogim područjima.

Epic Drama kanal počinje sa emitovanjem 14. decembra ove godine i ponudiće više od 600 sati visoko budžetnih HD sadržaja, kao i široku lepezu dramskih žanrova. Više od 80% sadržaja uključuje i SVOD-prava, što je u skladu sa misijom ove kompanije da svojim korisnicima obezbedi najkvalitetnije sadržaje na svetu, putem niza platformi i uređaja.

Na osnovu istraživanja koje je ukazalo na postojanje određene praznine na tržištu, pokretanje ovog kanala odgovara na potrebu za postojanjem nezavisne televizije, kao i na spremnost kompanije Viasat World da odgovori kako na želje svojih gledalaca i partnera, tako i na sopstvenu ambiciju da se dalje razvija i širi publiku. Kanal nastaje na već utvrđenim temeljima emitovanja dramskih serija i zasniva se na već uspešnoj blok-ponudi koja i dalje postoji na kanalu Viasat History. Pokretanje ovog kanala podržano je značajnim ulaganjem u najkvalitetnije sadržaje i odgovarajuća prava i biće propraćeno ciljanom, strateškom marketinškom kampanjom, kako u lansiranju kanala, tako i nadalje.

Povezana vest:  Od stvorenja nalik psima koja vole more do velikih kitova. Odakle potiču najveličanstvenije životinje na našoj planeti?

Kanal Epic Drama na početku će biti dostupan na glavnim tržištima i teritorijama Viasat World-a, koja obuhvataju Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Crnu Goru, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Češku, Estoniju, Grčku, Mađarsku, Letoniju, Litvaniju, Poljsku, Rumuniju, Slovačku, Tursku i Ukrajinu, i to putem pan-regionalnog prenosa. Za 2018. godinu, planirano dalje širenje rasprostranjenosti kanala.

Irina Gofman, izvršna direktorka i predsednica kompanije Viasat World istakla je ovim povodom: „Veliko nam je zadovoljstvo da najavimo pokretanje kanala sa odvažnim i raznovrsnim sadržajima, u potpunosti posvećenog širokoj i visoko budžetnoj produkciji istorijskih dramskih serija, sa uzbudljivom radnjom. Naš jedinstveni položaj nezavisne televizije omogućava nam da oslušnemo potrebe naših partnera i korisnika, da razumemo njihove želje i da im na najbrži i najlakši način izađemo u susret.  Na osnovu našeg velikog iskustva u prikazivanju dramskih sadržaja, uspeli smo da ispunimo prazninu na tržištu i ponudimo kanal koji emituje program 24 sata dnevno i prikazuje najbolje dramske sadržaje iz celog sveta, uz sadržaje dostupne na zahtev.“

Ljubitelji dramskih sadržaja imaće pristup kvalitetnim i zanimljivim serijama, uz dostupnost velikog broja žanrova, među kojima su kriminalistički programi, misterije, klasični književni žanr, politika i moć, istorijski i ratni programi, akcione avanture, fantastika i istorija. Izbor uključuje najbolje i najzanimljivije istorijske drame sa svih područja, kao i one nastale u Velikoj Britaniji, SAD-u, Španiji, Francuskoj, Italiji, Australiji i Kanadi.

Povezana vest:  Prva američka TV serija u celosti snima na Kubi premijerno na Discovery kanalu

Gotovo svi sadržaji ovog kanala, koji će se prikazivati u prime time terminima, snimljeni su u poslednje tri godine, a 70% sadržaja se ekskluzivno prikazuje na svakom od tržišta, te publika može da uživa u najboljim i najnovijim istorijskim dramama 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji.

 „Viasat World je jedan od najvećih emitera sadržaja u Evropi, a naša bogata ponuda kanala, kao i SVOD-portfolio, ukazuju na to da uvek težimo samo najboljem za naše korisnike. Naša strategija fokusirana je na izgradnju obimne zbirke sadržaja putem redovnih nabavki, „rane kupovine“ a, od skoro, i koprodukcije – što nam omogućava stalni priliv istaknutih, visokokvalitetnih programskih sadržaja za sve naše kanale u budućnosti. Već smo uspostavili saradnju sa mnogima od najboljih tvoraca i distributera sadržaja iz celog sveta i spremni smo da nastavimo u tom pravcu, jer nam je cilj da proširimo svoj portfolio i upotpunimo program našeg novog kanala, dok u isto vreme radimo na ponudi za sledeću godinu. Izuzetno smo ponosni što svetu možemo da predstavimo „novi dom Epske drame“ i stecište za gledaoce koje zanimaju najtraženije istorijske drame današnjice“, ponovo zaključuje Irina Gofman.

Povezana vest:  Prijatelji najgledaniji na strimingu u Velikoj Britaniji