Ninoslav_Jovanovic_Glavni urednik_MTVMTV BACK TO SCHOOL – nova jesenja programska šema na MTV-u

 

Iako naizgled sumorna i kišna, jesen predstavlja najuzbudljivije godišnje doba, puno novosti i preokreta. Uz nove patike, torbe i knjige, stižu i novi prijatelji, nove obaveze, nova okruženja, jer počinje nova školska godina, a sa novom školskom godinom i nova MTV programska šema. Novi MTV sadržaji uključuju devet novih emisija, među kojima su premijerna izdanja „Hard Times of RJ Berger“, vampirski spektakl „Valemont“, kao i već poznati hitovi „Jersey Shore“, „The Hills“ i „Disaster Date“. Naravno, tu je i predstojeća dodela nagrada MTV VMA 2010, zakazana za 14. septembar u Los Anđelesu, kao i najznačajnija evropska ceremonija dodele European Music Awards (EMA) nagrada, čiji će prenos uživo iz Madrida gledaoci MTV-a moći da prate 7. septembra.

-Dodela EMA nagrada je spektakl koji predstavlja pravu prekretnicu u životima srećnika koji je osvoje. Nagrada predstavlja jednu od najprestižnijih u oblasti muzike na ovom kontinentu, a zahvaljujući njoj otvorila su nam se vrata muzičke scene celog sveta – izjavio je Đule Van Gogh, osvajač MTV nagrade 2007. godine.

Povezana vest:  Simpsonovi oborili rekord po broju epizoda usred kontroverze o seriji

U prostorijama Koloseja u TC Ušće, sinoć je predstavljena nova i uzbudljiva programska šema, koja se uvodi već sledeće nedelje na kanalu MTV. U dobro poznatoj MTV atmosferi, brojni prijatelji, poštovaoci i saradnici upoznati su sa novim sadržajima na MTV kanalu i web stranici, a najavljeni su i brojni muzički događaji planirani u predstojećem periodu.

Nakon samo godinu dana od preseljenja centarle MTV kanala u Srbiju, ova muzička institucija značajno je napredovala i razvila se na području regiona, što je rezultiralo u čak utrostručenom broju gledalaca, koji prema istraživanjima provedu više od sat vremena dnevno uz MTV, kao i brojnim fanovima, koji više od milion puta mesečno posete MTV web sajt.

MTV je dinamičan i energičan kanal koji svojim sadržajem predstavlja fuziju muzike, kreativnosti i mladalačke kulture. Tokom 29 godina postojanja, MTV se menjao, prilagođavao i evoluirao, ali uvek u cilju pružanja kreativnog ventila i zabave svakoj mladoj generaciji. Kao rezultat toga, tokom 2009. godine je osvežio svoj brend na prostoru bivše SFRJ, postavljajući svoj epicentar u Beograd, gde je M(uzika) krucijalan deo MTV prirode. „MTV predstavlja jedan od, ako ne i jedini kanal koji neguje popularnu kulturu. A ako uzmemo u obzir da Srbija zaista ima mnogo kreativnih i talentovanih klinaca, dolazak MTV-a jasno pokazuje da se ti mladi ljudi i njihovo stvaralaštvo cene, i da Srbija ne zaostaje za drugim muzičkim centrima“, izjavio je Sergej Trifunović.

Povezana vest:  Kraljevi rezbarije premijerno na kanalu Viasat Expolorer od 30. oktobra

Kao i obično, MTV će nastaviti da istražuje nove načine u saradnji sa muzičarima i producentima, što će poboljšati kvalitet i kvantitet novih i uzbudljivih sadržaja. „MTV je jedinstven TV kanal, poznat po tome što nikada ne odrasta. Naša publika su mladi ljudi. Onda kada vam se čini da ne razumete „šta se tačno dešava u toj emisiji“ i „kakva je to sad muzika“ – siguran je znak da ste VI odrasli“, izjavio je sinoć Ninoslav Jovanovic, glavni i odgovorni urednik programa MTV.

Povezana vest:  Linč: "Tvin Piks" se možda neće vratiti na TV

-Novim generacijama TV odavno nije prvo mesto na kome se informišu o muzici; zato im mi pružamo mnogo više od muzike (koja je za nas i dalje na prvom mestu) – zabavu pre svega. Već nekoliko godina to su emisije reality tipa, ali od ove jeseni velika promena su igrane serije, pa čak i filmovi u produkciji MTV-a za publiku MTV-a. Igrani sadržaji za tinejdžere su ono što najviše nedostaje na lokalnom TV tržištu, i to je upravo ono što je MTV pripremio za novu sezonu: „Hard times of R.J. Berger“, „Valemont“, „My life as Liz“, kao nešto sasvim originalno i potpuno novo na našem programu – dodao je Ninoslav.

2010. godina još nije gotova! Gledajte MTV program i pridružite nam se na www.mt.rs jer nova seona počinje od nedelje, 5. septembra!