eva_rasFARMA 3. SEZONA
Ostavka, suze i ispunjeni zadaci
Većina farmera je spavala, dok je manji deo bio u kuhinji, pio kafu i razgovarao. Šikica je pričala o svojoj karijeri na Ibarskoj magistrali, hvalila Peju i smatrala da je Zlata pogrešila što je pustila takvog čoveka.
U sobi, pričali su Zlata, Jelena i Bane, dok su ostali spavali.
U dvorištu, Peja i Baki su pričali o jučerašnjoj raspravi između Bakija i Jelene. Peja je izrazio sumnju da se Jeleni sviđa Baki, i da je to bio pravi uzrok rasprave. Baki je uvređen nekim Jelenim komentarima. Naknadno im se priključio i Bane. Sugerisao je Bakiju da se izvini Jeleni zbog jučerašnjeg događaja.
Nakon toga, Baki je pokušao da se izvini Jeleni, i da joj objasni zašto je tako reagovao, ali je ponovo došlo do nesporazuma, i ona ljutito odlazi od njega, sa komentarom da joj se ne obraća do kraja serijala. Baki je ostao zamišljen nakon ovog razgovora.
Na sastanku u dnevnoj sobi, među farmerima su raspodeljene dužnosti za taj dan.
Ispred radionice, dok su čekali Baneta da seku drva, Baki, vidno neraspoložen i sa suzama u očima, se požalio Nataliji kako mu nedostaje ćerka.
Kada je Bane stigao, Bane i Baki su ponovo pričali o Jeleni. Baki je rekao da se izvinio i ne zna šta više da uradi, da bi okončao nesporazum.
Ekrem, Peja i Aca su ćaskali iza ograde kod kućica za izolaciju. Peja je zaboravio da vrati neki komad alata. Limen ga je podsetio da je potrebno da vrati alat, kada završi sa radom. Peja je mirno i bez zamerke vratio alat koji je zaboravio.
Za ručkom, Zlata je pitala Evu šta misli o njenim brakovima. Eva je primetila da, kad god bi pored Zlate prošao Peja, ona bi prosto “procvetala”, dok se skroz suprotno dešava ukoliko bi to bio Hasan. Zlata se baš i nije složila sa ovime. Nakon ručka, Paroški se spremao za vanredni sastanak koji je sazvala Eva Ras. Na sastanku, Eva Ras je dala ostavku na mesto higijeničarke, optužujući Tinu za nepoštovanje. Tina je pokušala da objasni situaciju, koja se desila u spavaćoj sobi, kada je počistila nakon Eve, i izvinila se Evi. Pogođena Evinom reakcijom, Tina je zaplakala, i napustila prostoriju. Ekrem je pokušao da smiri situaciju, i održao je jedan od svojih govora. Nakon sastanka, u radionici se pričalo o slučaju koji se održao na sastanku. Tina je i dalje uplakana. Baki je smatrao da se nije potrebno da se toliko izvinjava Evi. Peja je savetovao Tinu da pokuša da se još jednom sutra izvini Evi.
U dnevnoj sobi, sa prisutnim farmerima, došao je Proka i komentarisao slatko koje su napravili. Konstatovao je da su svi zadaci korektno odrađeni. Generalno je zadovoljan farmerima i nema mnogo primedbi.
U trpezariji, nastavila se rasprava između Tine i Eve. Tina je pokušala da izgladi situaciju, ali je Eva ostala nepokolebljiva u stavu da je Tinino ponašanje izraz nepoštovanja. Na Zoranin predlog, Eva i Tina su se poljubile i pomirile, ali je Tina i dalje tužna zbog svega što se dešavalo.
Eva se žalila Aci, Jasmini i Zorani, kako misli da je niko baš ne voli, i da je svi šikaniraju, ali da je ona ipak ljudsko biće. Smatra da je svima bitno samo da pobede, i da se opstaje samo pomoću klanovima, a da ona nije niti u jednom. Aca se nije složio sa ovime, i smatra da Eva treba da sačuva svoje dostojanstvo.
Predveče, u radionici su ćaskali Jelena, Bane, Katarina, Tina, Sanja S, Sanja R. Katarina je izjavila da želi da se uda odmah posle Farme, ali samo na kratko. Dogovarala se sa Banetom, ali on ne želi da se igra time i da se razvodi za dva meseca.
Okupili su se za sastanak. To je redovni porodični sastanak, koji će se
održavati svakog petka, na kome će biti izneti utisci sa Farme.
Paroškom je stavljana primedbu kako unosi mnogo nervoze i kako nikoga ne želi da sasluša do kraja. Ceo sastanak se pretvorio u raspravu. Paroški nije dozvoljavao nikome da govori dok mu ne da reč, prekidajući ga i upadajući mu u reč. Na kraju sastanka Paroški kaze da on zna da napravi hleb i predvidja da će gladovati ako im zadruga ne pomogne.
U dnevnoj sobi, LiMen sa Sanjom, Zoranom, Cobetom, Jovanom je prepevao „Hej Sloveni“, tako da se odnosi na Farmu. Pesma je ispevana više puta i ubačeno je sve što se do sada desilo. Po završetku pisanja pesme, okupilo se desetak farmera u dnevnoj sobi, i svi zajedno su pevali, uz LiMena kao dirigenta.

Povezana vest:  Premijere na kanalu Discovery Channel: Preživljavanje - Goli i uplašeni i Pronalazački duh