visa matematikaSURVIVOR VIP

 

Zmiki pala na ispitu iz matematike i ostala bez nagrade, Bojan našla tajni imunitet, a Marko uči pleme „Ritam oko“

 

U prošloj epizodi… Marko je za odlazak u potragu za tajnim imunitetom iz suprotnog plemana izabrao Bojanu. Ona će biti bez hrane, a prenoćiće sama na splavu, na jednom od najzabačenijih ostrva.

 

Andrej ne skriva ogorčenost zbog Markove odluke da Bojanu odstrane iz plemena: „Ne znam koji bi muškarac poslao devojku na ostrvo po onoj kiši, da sama prespava tamo i da se smrzava. To za mene nije odlika pravog vođe.“

I ostali članovi Kasuka se uklljučuju u diskusiju, a Nikola zaključuje : „Znam da je dosta jaka, i intelektualno i fizički. Izdržaće sama i naći će tajni imunitet. Marko joj je učinio veliku uslugu!“

I Bahandi traži objašnjenje od Bulata za odluku da Bojanu pošalje na splav izvan plemena. Naravno, on ima spreman odgovor, ali kakav!

iz kuka– Kad Andrija na kraju kaže: „Izgubili ste i ostali bez vođe“, to ostavlja ono što meni psihološki odgovara – lošu energiju“ – kaže vođa Bahandija.

Povezana vest:  Premijera na kanalu TLC: Kraljica slatkiša

Za to vreme, skrivene od drugih takmičara, Vesna i Nikolija pokušavaju da ispune dan. Šminkaju se i prave nakit od lišća, a onda ih u igri prekida kiša. Nikolija na momenat više liči na iskusnu domaćicu nego na maminu mazu. Trči prema kanapu na kome se suši veš uz komentar da neće izdržati da još jedno veče spava u buđavim stvarima. Sa hladnoćom i kišom bori se i Kasuko. Oni su malo tužni zbog poraza, ali i činjenice da su privremeno ostali bez „glave“.

Mama Vesna je malo potonula u raspoloženju i kaže da je dan „više za ljubav nego za borbu“. Ipak, borba je neminovna, a ako folk kraljica uspe da reši jednostavne matematičke zadatke nju i njenu mezimicu očekuje ono za čime žude već nekoliko dana: CIGARETE I KAFA (između ostalog). Ukoliko uspešno reši pet zadatka, moći će da osvoji isto toliko vrednih nagrada za sebe i Nikoliju. Tako je malo bilo potrebano za trijumf, ali Zmiki nije uspela da sabere, oduzme, pomnoži… Nikolija je tešila mamu, kojoj je ovaj poraz teško pao jer se nadala da će popraviti kućni budžet. Vesna se na kraju ipak malo oraspoložila i objasnila: „Matematičke formule nisam rešavala 30 godina, niti me one interesuju. Sva moja matematika je u brojanju para“.

Povezana vest:  Specijalni serijal Veridba od 90 dana: samoizolacija premijerno na TLC kanalu 23.maja

A u Bahandiju, srećni zbog pobede, biraju himnu plemena i to vođinu. Bulatova pesma „Ritam oko“ je dobila tu čast, a polaskani Marko odlučuje da svojoj ekipi pokaže koreografiju iz spota koji je snimio pre mnogo godina. Najhrabriji polaznici Bulatove škole plesa su Knez i Goca. Degradirani kuvar se svojski trudi, ali sve mu je džaba kada ga Goca nadigrava potezima iz kuka.

Za to vreme, Kasuko sa nestrpljenjem iščekuje Bojanin povratak. Da bi prekratili vreme, Andrej odlučuje da zabavi prisutne jednim scenskim spektaklom. Kao u partizanskim filmovima, veseli voditelj umesto mitraljeza grabi deo stabla i uskače u vodu u kojoj ga Nikola i Edin mole za milost. Hepiend je neminovan, dva partizana uspevaju da savladaju pomahnitalog nemačkog vojnika i oslobode Filipine…

zlatna ribicaBojana se pokazala kao odličan detektiv. Domogla se tajnog imuniteta, ali se pita da li da ostatku svog plemena saopšti da ga je pronašla ili svoj trofej sačuva kao tajnu. Noć je provela sama na splavu, dok je kiša pljuštala, a noć crna, najduža. Ona filipinska, sa zvukovima sa svih strana. Bila je veoma hrabra.

Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, Izmešane emocije posle Milanovg izlaska

Nakon poluprospavane noći na splavu, daleko od svojih drugova, Bojana se vraća u pleme obavijena velom tajne. Svi su odu[evljeni vo]inim povratkom, pada i grupni zagrljaj u znak dobrodošlice, ali niko nije hteo da je pita za tajni imunitet. Tu su samo njihovi upitni pogledi, koji bi da otkriju da li je uspela ili ne.

S druge strane, u Bahandiju se bore sa glađu. Devojke su odlučne u nameri da se konzerve sačuvaju za one još crnje dane. Gocu boli uvo što su muškarci gladni, jer ona, kako kaže „objektivno najmanje jede“.

Veću brigu ipak ima Kasuko čiji članovi brinu zbog predstojećeg Plemenskog saveta, kada će se oprostiti od jednog svog člana.