Nema okolišanja. Već u prvim minutama prve epizode saznajemo da su dve tinejdžerke kao bebe zamenjene u porodilištu i da ceo život žive s pogrešnim roditeljima. I dok Bej Keniš (Vanesa Marano) odrasta u imućnoj porodici s majkom Ketrin (Lea Tompson) i bivšim bejzbol igračem Džonom (D.V.Mofet), Dafni Vaskez (Kejti Leklerk) odgajana je u siromašnijoj porodici bez oca s majkom Redžinom (Konstans Mari), lečenom alkoholičarkom koja jedva spaja kraj s krajem. Dafni je u uzrastu od tri godine izgubila sluh obolevši od meningitisa. Ali ubrzo shvata da je ljubav prema kuvanju nasledila od Ketrin, a sportski talenat od oca Džona. Bej, s druge strane, ima smisla za umetnost – baš kao Redžina.

Povezana vest:  Povratak "Teletabisa"

Nagrada za humanitarne napore

Zanimljivo je kako je Zamenjene na rođenju integrisao  znakovni jezik u seriju jer mnogi glavni likovi pričaju isključivo jezikom gluvih. Istovremeno, to je prva mejnstrim serija u kojoj redovno glumi više gluvih i osoba oštećenog sluha, kao i prva serija u kojoj su cele scene snimljene na znakovnom jeziku. Zbog takvog  pristupa je retko TV delo koje je nagrađeno uglednom Pibodi nagradom koja se dodeljuje za humanitarne napore.

Povezana vest:  Ne propustite seriju "HATFIELDS & MCCOYS" na AXN Adriji

Serija je pomogla kulturi gluvonemih i skrenula pažnju na njihovu problematiku jer nas uči da možemo da saznamo mnogo o drugoj osobi, a da ne izgovorimo nijednu reč.
„Gluma zaista zavisi od toga kako koristite ruke“, rekla je glumica Lea Tompson časopisu „Parade“:
„To je veliki glumački izazov i jedan od onih koji nikada neću zaboraviti“.
„Ono što najviše volim kod serije je činjenica da se nikada nismo plašili da dotaknemo neke teške i neprijatne teme. Uverena sam da smo serijom zabavili, ali i edukovali naše gledaoce“, rekla je Kejti Leklerk.

Povezana vest:  DVOR 2011, Ukraden tron, Bebi Dol u “ratu”

Sve sezone serije možete da gledate na Pickboxu, a jedna od glavnih glumica, Lea Tompson, rekla je o poslednjoj sezoni: „Svi su bili srećni i tužni istovremeno. Serija se završava zaista predivno. I ostavlja vas u raspoloženju da niste potrošili vreme uzalud družeći se s nama pet godina.“