1954, Škotska, vreme božićnih praznika. Na bogatom imanju porodice Argajl, nađeno je telo majke Rejčel. Hladnokrvno ubistvo, bez pogovora. Sumnje padaju na Rejčelinog najmlađeg usvojenog sina Džeka koji biva uhapšen. Ali 18 meseci kasnije, čovek po imenu dr Kalgari pojavljuje se tvrdeći da ima alibi za Džeka. Počinje potraga…

To je početak adaptacije romana Nesreća nevinih (Ordeal by Innocence) kraljice kriminalističkih priča Agate Kristi iz 1958, koji se smatra jednim od njenih najboljih romana, a i sama spisateljica tvrdila je da je to najbolji roman koji je ikada napisala.

Sve četiri epizode briljantne detektivske mini-serije snimljene ove godine možete ekskluzivno da gledate od 20. jula na Pickbox.tv samostalnoj usluzi, nekoliko nedelja pre američke premijere!

Mračne porodične tajne

Roman Nesreća nevinih uvodi nas u priču o Rejčel, imućnoj ženi koja, nažalost, nikada nije mogla da ima sopstvenu decu. Usvojila je petoro neželjenih mališana i pokušala da od njih napraviti savršenu decu. Ali svako od Reječlinih petoro dece po odrastanju je imalo problem zbog činjenice da ih je usvojila neurotična majka i poprilično bizaran otac.Nakon Rejčelinog ubistva, porodica Argajl prisiljena je da se vrati svakodnevnom životu, dok istovremeno nova saznanja o ubici i mračne, teške porodične tajne izlaze na videlo.

Povezana vest:  Serija "VIKINZI" od večeras svakog dana u 19h na Pink 2!

Glumačka postava serije može se i te kako pohvaliti nekim od najpoznatijih britanskih glumaca.Uz Bila Naja(Leo Argajl) koji se, nakon što mu je žena ubijena, priprema da se oženi nesnosnom (ali zanosnom) sekretaricom Gvendom (Alis Iv), a poznajemo ga iz filmova poput „Pirati s Kariba“ i „Hari Poter“ franšize, u seriji glumi i 53–godišnja En Hu (Rejčel Argajl), ne baš najbrižnija majka svojoj usvojenoj deci. En smo gledali u filmovima „Sati“ i „Četiri venčanja i sahrana“.

Elenor Tomlinson (Meri Darant) najstarija je od usvojene dece i iskreno mrzi svoju maćehu Gvendu, a Metju Gud(Filip Darant) ušao je u porodicu Argajl venčavši se sa Meri, ali to nije najsrećniji brak na svetu. Kristijan Kuk kao Miki Argajl zamenio je prvobitnog glumca Eda Vestvika (Gossip Girl) jer je Ed tada bio povezan sa seksualnim skandalom.

Sara Felps se adaptacijom romana Agate Kristi ujedno poigrava sa živcima gledalaca, polako otkrivajući komadiće neverovatne slagalice i kockajući se našim očekivanjima. Kuća porodice Argajl naizgled je idilična, ali kako se deca postupno budu prisećala svog detinjstva, tama izlazi na videlo. Ako ste čitali knjigu, znajte da je producentkinja promenila kraj priče, zato se usudite da sami predvidite ko je ubica posrnule „Velike majke“!

Povezana vest:  Krv, seks i zmajevi - "Igra prestola" se vraća!

Sara Felps, scenaristkinja i producentkinja Nesreće nevinih:

„Nesreća nevinih bila je zrela za TV adaptaciju jer ima sve osobine serije koja će zaista privući ljude. Postoji porodica koja je apsolutno slojevita i koja poseduje zaista strašne porodične tajne. U ovoj porodici ne postoji osoba koja ne krije neke tajne, bile one male ili ogromnih razmera koje bi mogle da razore celu porodicu“,

Felpsova o karakteru Rejčel Argajl:

„Čitajući scenario, neko je rekao da Rejčel nije čudovište. Ni ja nikada nisam razmišljala o njoj kao o čudovištu, nego kao o ženi koja je bila izdana i prevarena i koja se skriva ispod savršene spoljašnosti. Kad sam počela da radim na seriji, razmišljala sam – šta je ubilo Rejčel, ne ko, nego šta? Želela sam da stvorim ženu koja je nemoguća i koja nikada ne bi priznala da nešto nije u redu…“

Povezana vest:  FARMA 3. SEZONA, Kako je prošlo prvo izbacivanje?

En Čanselor (Rejčel Argajl):

„Mnogo je žena radilo na seriji, uključujući direktorku Sandru Goldbaher i producentkinju Saru Felps. Ljudi su možda mislili da je Agata Kristi bila sentimentalna, slatka i jeftina, ali serija je zapravo čista gotika sa melodramom“.

En Čanselor o svom suprugu na ekranu (Bil Naj):

„On je toliko ljubazan, dobar i graciozan. Veoma posebna osoba. Jednom prilikom kada je prilično jako padala kiša u Škotskoj, čak mi je i pozajmio svoj Prada kaput, pa sam se plašila da ću ga izgubiti jer inače gubim sve. Čak sam izgubila i svoj venčani prsten dve nedelje nakon venčanja, mislim čak da sam ga ostavila na snimanju filma Sati.

Metju Gud o atmosferi na snimanju:

„Priča je veoma mračna i uznemirujuća, ali reč je o Agati Kristi, stoga to i ne čudi! Ipak, ponekad smo morali da se razveselimo. Sreća je što glumim jednog nadasve smešnog lika koji je u invalidskim kolicima, ljut na ceo svet i pod uticajem raznih supstanci – to je bilo zabavno otelotvoriti.“

Copyright ©Agatha Christie Productions Ltd MMXVII