Gledaoci će imati priliku da uplove u jezivi svet čuvenog pisca bestselera Stivena Kinga u novoj desetodelnoj seriji „Kasl Rok“ (Castle Rock), koja će premijeru imati na HBO GO-u 2. avgusta, kada će u ponudu doći prve četiri epizode, nakon čega će po jedna nova epizoda dolaziti u ponudu svakog četvrtka. Premijera na HBO 3 kanalu biće 26. avgusta.

Kombinujući mitološke motive i intimne priče likova iz Kingovih najpopularnijih romana, serija predstavlja sagu o tami i svetlosti koja se odigrava na nekoliko kvadratnih milja šume u američkoj državi Mejn. Izmišljeni gradić Kasl Rok u Mejnu zauzima značajno mesto u Kingovom književnom opusu: radnje romana „Kudžo“ (Cujo), „Mračna polovina“ (The Dark Half), „To“ (IT) i „Neophodne stvari“ (Needful Things), kao i novele „Telo“ (The Body) i brojnih kratkih priča kao što je „Rita Hejvort i bekstvo iz Šošenka“ (Rita Hayworth and The Shawshank Redemption) su ili smeštene u Kasl Rok ili na neki način povezane sa tim gradićem.

Povezana vest:  Druga sezone serije "Klan": Nova dinamika i nova estetika

„Kasl Rok“ je jedinstvena psihološka horor serija i prvo ovakvo istraživanje tema i svetova koji objedinjuju Kingov opus, koje se naslanja na njegove kultne priče omiljene čitaocima širom sveta.

Glavne uloge tumače Andre Holand („Mesečina“, „Selma“, „42“), Melani Linski („Zajedništvo“, „U vazduhu“) i Bil Skarsgard („To“, „Atomska plavuša“), uz Džejn Levi („Čistilište u predgrađu“, „Besramnici“) i Sisi Spejsek („Keri“, „Rudareva kći“). Skot Glen („Ostavljeni“) je među gostujućim glumcima.

Povezana vest:  Premijera na kanalu TLC "Najbolji kuvar, najgori kuvar"

Seriju nam donose Dž. Dž. Abrams i njegova producentska kuća „Bad Robot Productions“ u saradnji sa „Warner Bros. Television“. Sem Šo i Dastin Tomason su razvili projekat za televiziju i takođe su izvršni producenti uz Dž. Dž. Abramsa, Stivena Kinga, Bena Stivensona, Marka Lafertija i Liz Glocer.