Dve popularne HBO komedije vraćaju se na male ekrane u istom danu – 13. avgusta gledaoce očekuju premijere četvrte sezone serije „Igrači“ (Ballers) i treće sezone serije „Nesigurna“ (Insecure). Nove epizode dolaziće u HBO GO ponudu svakog ponedeljka, dok će na HBO kanalu „Igrači“ biti emitovani ponedeljkom u 21.00 h, a „Nesigurna“ istim danom u 21.30 h.

Nova sezona „Igrača“ zadire duboko u ekstravagantni i izuzetno unosni svet profesionalnog američkog fudbala, kroz koji nas vode Spenser Strasmor (Dvejn „Stena“ Džonson) i njegove neodoljive kolege, suparnici i klijenti. Odbivši da kompromituju svoje principe ulaskom u savez sa trulim bogatašima, braćom Anderson, kako bi franšizu preselili u Las Vegas, Spenser i njegov partner, Džo Krutel, razmišljaju o proširenju delatnosti firme na bavljenje menadžmentom, vrebajući priliku da kupe losanđelesku firmu za prodaju opreme za ekstremne sportove, koju vodi ludački samostalni Lens Klijans.

Povezana vest:  Objavljene nominacije za nagradu Zlatna antena

Riki Džeret se nada povratku dok kuburi sa novim očinskim pozivom; Čarls se suočava sa mnogobrojnim izazovima koje nosi pozicija generalnog menadžera; Vernon nastavlja sa svojim raskalašnim životom, na veliku žalost njegovog ortaka Redžija; Džejson pokušava da poveže Spensera sa srednjoškolskim čudom, Kvinsijem Krofordom, i njegovom podjednako zadivljujućom majkom Džejdom.

Pored jedne od najvećih holivudskih zvezda, Dvejna „Stene“ Džonsona, glavne uloge tumače Rob Kordri, Džon Dejvid Vašington, Omar Benson Miler i Donovan V. Karter. U gostujućim ulogama pojaviće se poznati glumci među kojima su Rasel Brand, Džoj Brajant, Erni Hadson i Grejs Zabriski. Dvejn Džonson je istovremeno i jedan od izvršnih producenata serije, uz Stiva Levinsona, Marka Valberga, Roba Vajsa, Džulijana Farina i Denisa Bigsa, koji su svi radili na čuvenoj HBO seriji „Svita“ (Entourage), a tu su i Deni Garsija, Piter Berg i Karin Mekarti.

Povezana vest:  Međunarodni Emi za Šona Bina i Fernandu Montenegro

Autorka, scenaristkinja i glumica Isa Rej vraća se u trećoj sezoni čuvene komedije „Nesigurna“, nominovane za Emi i Zlatni globus. Serija prati dve najbolje prijateljice na njihovom putu da što bolje iskoriste život, izlazeći na kraj s poslovnim problemima, romantičnim ludorijama i raznim čudnim iskustvima. Radnja se nastavlja dve nedelje nakon događaja sa kraja druge sezone, kad su Isa i Lorens priznali da su oboje krivi za raskid.

U novim epizodama, Isa pokušava da povrati kontrolu nad svojim životom pa zbog nedostatka finansija prevozi ljude za novac, a spava na Danijelovom kauču – što se pokazuje kao veoma komplikovano rešenje, s obzirom na njihovu prošlost. Moli počinje da radi u advokatskoj firmi tamnoputog vlasnika, ali njeno samopouzdanje je poljuljano kad joj automatski ne dodele „zvezdu“. Zaokupljena je i razmišljanjem o svom ljubavnom životu.

Povezana vest:  Premijera 1 sezone serije "Moj mali život" na TLC kanalu

Isa Rej je dobila dve nominacije za Zlatni globus i tri nominacije za NAACP nagradu za ulogu „Ise Di“ u ovoj seriji, a magazin Tajm ju je nedavno proglasio za jednu od 100 najuticajnijih osoba 2018. godine. Pored nje, glavnu glumačku ekipu predvode Ivon Ordži, Džej Elis, Lisa Džojs i Nataša Rotvel.

Serija „Nesigurna“ je prošle godine osvojila Pibodi nagradu zahvaljujući tome što autentično prikazuje svakodnevne živote mladih Afroamerikanaca danas, a u talentovanom timu izvršnih producenata nalaze se Isa Rej, Prentis Peni, Melina Macukas, Majkl Rotenberg, Dejv Beki, Džonatan Beri, Džim Klevervajs i Dejna Lin Nort.

PHOTO: HBO press