AMC Global, vodeća internacionalna kompanija u oblasti emitovanja i distribucije tematskih televizijskih kanala, osvojila je Content Innovation nagradu za najbolje plasiranu seriju u 2018. godini. Ova prestižna nagrada dodeljena je antologijskoj seriji The Terror, čiju je prvu sezonu publika imala priliku da prati od aprila ove godine.

Ciarán Hinds as John Franklin, Tobias Menzies as James Fitzjames – The Terror _ Season 1, Episode 1 – Photo Credit: Aidan Monaghan/AMC

Serija koja je izazvala veliko interesovanje gledalaca i bila glavna tema na društvenim mrežama, rangirana je kao druga najpopularnija nova serija na kablovskoj televiziji i našla se među top deset gledanih programa na reklamno podržanoj kablovskoj televiziji u SAD. Inspirisana istinitom pričom o opasnom putovanju Kraljevske mornarice 1847. godine u potrazi za Severozapadnim prolazom, prva sezona prikazuje šta se dešava kada sve ono što ste planirali krene po zlu. Očajni u pokušajima da prežive, članovi posade primorani su da se suoče ne samo sa nesrećama koje su ih zadesile, već i međusobno.

Povezana vest:  Šesta sezona serije ČIKAŠKA HITNA POMOĆ na DIVA kanalu od 7. marta

AMC je najavio i drugu sezonu serije “The Terror” za 2019. godinu. Novih 10 epizoda biće smešteno u vreme Drugog svetskog rata, stavljajući fokus radnje na neobične događaje koji će ugroziti Japansko-Američku zajednicu u Južnoj Kaliforniji i od nje napraviti logor za rat na Pacifiku. Drugu sezonu serije “The Terror” potpisuju  Alexander Woo (“True Blood”) i Max Borenstein (“Kong: Skull Island,” “Godzilla”). Izvršni producent je Ridley Scott uz AMC Studios produkciju, Scotta Freeja, Emjag Productions i Entertainment 360. Izvršni producenti serije su, Dan Simmons, David W. Zucker, Alexandra Milchan, Scott Lambert i Guymon Casady.

Povezana vest:  Real i Barsa i dalje samo na Sportklubu