NBCUniversal International Networks (NBCUIN) najavio je emitovanje nove kriminalističke dramske serije The Murders (Ubistva), od strane About Premium Content (APC) koja će se prikazivati u Evropi i Africi. Ovu originalnu seriju Muse Entertainment u saradnji sa CityTV, ogrankom Rogers Media, napisao je Damon Vignale (Motive, Blackstone), a osam jednočasovnih epizoda biće premijerno prikazano sredinom 2019. godine na kanalu DIVA u Srbiji i u Rumuniji, na UNIVERSAL TV u Velikoj Britaniji i Africi i na kanalu 13TH STREET u Francuskoj, Španiji, Nemačkoj i Poljskoj.

The Murders je dinamična kriminalistička serija u kojoj je glavni lik odlučna, a ipak sklona greškama, neiskusna detektivka za ubistva Kate Jameson, koju tumači Jessica Lucas (Gotham). Kada Kate napravi kritičnu grešku na svom poslu, sa fatalnim posledicama, ona postaje motivisana ne samo poređenjem sa svojim ocem, visoko odlikovanim detektivom ubijenim na dužnosti, već i željom da iskupi svoju skupu grešku. Smeštena u užurbanom Vankuveru, Kate mora da se izbori sa krivicom i izazovnim ličnim i profesionalnim odnosima, dok upravlja složenim slučajevima gde se testiraju vrednosti i lojalnost. U modernom gradu, punom tehnologije, svaki slučaj se istražuje kroz prizmu pet čula, otkrivajući ključni deo istrage koji služi za obe strane u digitalnom dobu, koristan i za policiju ali i za kriminalce.

Povezana vest:  Nova serija „Naša mala porodica" na TLC kanalu

U seriji The Murders takođe glume: Dylan Bruce (Orphan Black) kao detektiv Nolan Wells, koji je Kate-in partner na odeljenju; Lochlyn Munro (Riverdale) kao Mike Huntley, detektiv koji je bio kolega njenom ocu; Terry Chen (The Expanse) kao Bill Chen, narednik u odeljenju za ubistva; i Luvia Peterson (Continuum), kao Meg Harris, detektivka i Kate-ina prijateljica. Takođe u seriji  igraju i  Venus Terzo (Arrow) kao Rita Gallo, Kate-ina majka, koja ima političke ambicije.

Povezana vest:  FARMA 3. SEZONA, Bane novi gazda, kreće nezadovoljstvo

“Uzbudljiva tema serije The Murders  i kreativni zapleti čine je idealnom za naše međunarodne brendove kanala”, izjavio je Steve Patscheck, izvršni potpredsednik za globalne programe NBCUniversal International Networks. ”Nepredvidiva dramska serija vođena jakim likovim još jedan je primer naše posvećenosti da imamo visoko kvalitetan program za naše međunarodne kanale. Radujemo se što ćemo ovu seriju brzog tempa  podeliti sa publikom u Evropi i Africi.”

Povezana vest:  Velika nedelja automobila na Discovery kanalu

The Murders je urađen u produkciji  Muse Entertainment u saradnji sa CityTV, ogrankom Rogers Media. Damon Vignale je scenarista, glavni i izvršni producent , kao i Jesse Prupas, Michael Prupas, Shawn Williamson, Jamie Goehring i Jessica Lucas. Arielle Boisvert je producent. APC nadgleda međunarodnu prodaju.