Serija Islednica (Coroner) govori o doktorki Jenny Cooper, hrabroj forenzičarki koja istražuje misteriozne smrti u Torontu. Uz priču zasnovanu na slučajevima iz realnog života, Jenny je islednica našeg vremena, advokat preminulih čak i kada je to nezgodno za žive, i branilac onih koji su nemoćni ili u opasnosti. Serija je inspirisana bestseler knjigama britanskog autora M.R. Hall i premijerno će biti prikazana na kanalu DIVA od nedelje 14. aprila u 21:00.

Islednica je serija sa glavnim ženskim likom, Jenny Cooper, koju igra Serinda Swan, o novoj islednici  koja istražuje sumnjive smrti u Torontu.  Posle smrti muža nekadašnja doktorka hitne pomoći pokušava da počne iz početka sa sinom tinejdžerom i da se izbori sa svojom tugom i nervozom, što je povezano sa njenom tajnom iz prošlosti. Rešavanje misterioznih smrti i teških slučajeva nije lak posao, ali ona će uraditi sve da dođe do istine, čak iako to znači da će se njena tajna iz prošlosti pojaviti na površini.

Povezana vest:  Avanture džepne Polly na Minimaxu

“Ona je neverovatna, komplikovana, žena puna života. Ona je žena sadašnjice. Pratimo je kao majku i islednicu, kao ženu sveta, pratimo njen ljubavni život i njeni iskustvo sa neurozama. Ta divna herojska borba toliko me privukla ovom liku, kako se ona jednostavno bori dalje”, izjavila je Adrienne Mitchell, glavna rediteljka serije.

U seriji Islednica takođe igraju: Roger Cross (Dark Matter, The X-Files) kao Donovan “Mac” McAvoy, policijski detektiv koji je i Jenny-n partner;  Eric Bruneau (Blue Moon) kao Liam, Jenny-n novi komšija i Ehren Kassam (DeGrassi: Next Class) kao Ross, Jenny-n sin od  17 godina. Glumačkoj ekipi pridružili su se i Tamara Podemski (Rabbit Fall) u ulozi Alison Trent, Jenny-ne ekscentrične koleginice; Alli Chung (Dark Matter, The Expanse) kao Taylor Kim, inteligentan detektiv pripravnik; Lovell Adams-Gray (Second Jen) u ulozi  dr Dwayne Allena, mladi entuzijastični patolog; i Saad Siddiqui (Incorporated, Taken) kao dr Neil Sharma, Jenny-n pronicljivi psihijatar.

Povezana vest:  Premijere serija "Tvoj stil u njegovim rukama" i "24 sata u Urgentnom centru" na kanalu TLC

Seriju Islednica su producirali Muse Entertainment, Back Alley Films i Cineflix Studios. Morwyn Brebner (Saving Hope, Rookie Blue) je autorka serije i glavni i izvršni producent.

U gradu je Islednica! Gledajte priču o Jenny, udovici, majci, islednici na kanalu DIVA nedeljom od 14. aprila u 21:00.

Pratite DIVA kanal na Facebook mreži: divaadriatv