Otkako je nova AMC-ova horor serija NOS4A2 stigla na male ekrane, četvrtkom se ne spava najbolje. Istina, serija obiluje elementima koji je ne bi baš svrstali u program za vrele letnje mesece, kakva je između ostalog Božićna zemlja, izmišljeni raj u koji Manx odvodi svoje žrtve. Šta je to po čemu ovaj Božićni horor strašniji od drugih? Ako pitate Joe Hilla, tvorca knjige po kojoj je serija snimljena, jednostavno je: ne postoji ništa strašnije od Božićne lizalice u julu. I u pravu je.

Zachary Quinto je bukvalno neprepoznatljiv u ulozi starog Charlie Manxa. Kada se traume iz detinjstva i psihološko zanemarivanje godinama talože, bez mogućnosti da se na bilo koji način ispolje, osoba postaje poremećena, deformisana verzija povređenog deteta i to je ono što Charlie Manx predstavlja za svet u kom živi, i decu koju misli da štiti.

Povezana vest:  SURVIVOR VIP, U Studiju PRVE TV uveliko traje finale SURVIVOR-a 2010.

Ali Charlie nije kao većina negativaca. Postoji pet različitih faza starenja ovog lika, u odnosu na to kada je poslednji put „nahranjen“. Već prve fotografije Quinta u ulozi otkrile su zgodnog glumca u njegovom prirodnom izdanju ali i kao pogrbljenu staru rugobu. Upravo ga je ta mogućnost da odigra dve potpuno suprotne fizičke karakteristike u jednom liku i privukla. Da bi oživeo svaku fazu Manxa, šminkerski tim je po Quintovim crtama lica uradio maske koje lik prikazuju sa 65, 80, 100 i 135 godina.

Povezana vest:  Oproštaj od Doktora Hausa u maju

Različite faze Manxovog izgleda mnogo su uticale na Quintovu glumu: „Mislim da je zaista važno shvatiti psihološku perspektivu lika i užasnu prirodu traume koju je doživeo kao dete“, kaže glumac. „Ako se ne izborimo sa traumom i emocionalne rane se ne izleče, one ostaju u našem telu. Tako su najstarije verzije Manxa, koje ga prikazuju iskrivljenog i oronulog, izraz onoga s čim se nije suočio i šta nije radio u mladosti. On konstantno traži nešto izvan sebe, jer nikada nije uspeo da pronađe osećaj zadovoljstva i ispunjenja iznutra “ – komentariše Quinto.

Povezana vest:  Serija “San o brzini: Najbrža staza na svetu” na kanalu VIASAT: Explore

Ne propustite nove epizode serije NOS4A2! Charlie Manx vas čeka svakog četvrtka u 22:00, ekskluzivno na AMC kanalu.

Photo Credit: Zach Dilgard/AMC