Nova naučno-fantastična drama “Posetioci iz prošlosti” (Beforeigners) je prva serija iz HBO Europe produkcije u Norveškoj, koja će imati premijeru 21. avgusta na HBO GO-u. Premijera na HBO kanalu biće 13. septembra u 20.00h.

Sa radnjom smeštenom u bliskoj budućnosti, šestodelna serija “Posetioci iz prošlosti” prati novi fenomen koji počinje da se javlja širom sveta. Na okeanu se pojavljuju jaki svetlosni bleskovi koji dovode ljude iz prošlosti. Oni dolaze iz različitih vremenskih perioda: kamenog doba, vikinškog perioda i 19. veka. Niko ne shvata kako je ovo moguće, a ljudi iz prošlosti, poznati i kao “posetioci iz prošlosti”, nemaju sećanje o trenutku kada se to dogodilo. Nekoliko godina kasnije, posetilac iz vikinškog doba, Alfhildr, pridružuje se iznurenom policajcu, Larsu Halandu, u programu policijskog istražnog postupka. Dok istražuju ubistvo žene sa tetovažama iz kamenog doba, Lars i Alfhildr dolaze do neočekivanih otkrića.

Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, Novinari posetili ukućane

Scenario za svih šest epizoda potpisuju En Bjornstad i Elif Skodvin, a režiju poznati reditelj Jens Lijen. Izvršni producenti za HBO Europe su Hane Palmkvist, Stiv Metjuz i Entoni Rut.

Norveški glumac Nikolaj Kliv Broš (Maks Manus, Oslobođen) igra jednu od glavnih uloga, tumačeći detektiva Larsa Halanda, uz finsku glumicu Kristu Kosonen (Blejd Raner 2049) u ulozi Alfhildr Enginsdotir. Jaku glumačku postavu upotpunjuju i nagrađivana glumica Agnes Kitelsen, Stig Henrik Hof, Agusta Eva Frlendsdotir, Stig Amdam i Ejli Harbo.

Povezana vest:  Ko je novi glumac Vampirskih dnevnika?!