Na 25. Sarajevo Film Festivalu, u okviru programa „Gala pretpremijere“, prikazane su prve epizode srpskih serija „Grupa“, „Besa“ i „Senke nad Balkanom 2”, među kojima je prema oceni publike, najbolje serija reditelja i glumca Dragana Bjelogrlića.

„Besa“ je okupila i međunarodnu i regionalnu ekipu autora i glumaca. Seriju je kreirao Toni Džordan koji je, zajedno sa scenaristom Mladenom Matičevićem i timom pisaca iz našeg regiona, radio na priči. Serija je nastala po originalnoj ideji Srđana Šapera. Priča prati Uroša Perića (glumi ga Radivoje Raša Bukvić) porodičnog čoveka iz Beograda i oca dvoje dece, koji vozeći kombi na službenom putu u Crnoj Gori učestvuje u saobraćajnoj nesreći. U toj saobraćajnoj nesreći, ne njegovom greškom, strada ćerka najvećeg balkanskog narko-bosa Dardana Beriše. Seriju je režirao Dušan Lazarević, a pored Bukvića u njoj glume Miloš Timotijević, Arben Barjaktaraj, Lana Barić, Hana Selimović, Radoslav Milenković, Milan Marić…

Povezana vest:  Nastavak serijala “Majstori za kuće na drvetu” na Animal Planet kanalu

Trejler serije „Besa”: https://www.youtube.com/watch?v=mcIVmzjsC68

Tvorci serije „Grupa“ su Uroš Tomić i Dragan Đurković, koji su, kako bi što verodostojnije oslikali priču i vreme, okupili scenariste i reditelje različitih generacija. U seriji glume: Igor Benčina, Filip Đurić, Denis Murić, Ivana Zečević, Marko Milivojev-Mili, Milica Mima Trifunović, Tijana Marković, Pavle Mensur, Jasna Đuričić, Nela Mihajlović, Vojin Ćetković, Branka Katić… Režiju potpisuju: Uroš Tomić, Ivan Stefanović, Slobodanka Radun, Jelena Gavrilović, Nemanja Ćeranić, Miloš Radunović i Gvozden Đurić. U seriji se prepliću žanrovi i društvene grupe, a u središtu priče su mladi i borba kriminalnih klanova i policije. Emitovanje serije „Grupa“ počinje u oktobru, na RTS-u.

Povezana vest:  Premijera druge sezone HBO serije "Hronike Tajms skvera" 10.septembra

Trejler serije „Grupa”: https://www.youtube.com/watch?v=0RKJ69n1BXM

Autorska i glumačka ekipa druge sezone „Senki nad Balkanom“, predvođena rediteljem Draganom Bjelogrlićem, poklonila se publici u Sarajevu. Premijernom predstavljanju serije prisustvovali su i jedan od scenarista Boban Jevtić i glavni scenograf Goran Joksimović. Emitovanje novih epizoda serije Senke nad Balkanom počinje u oktobru na televiziji Nova S. Uloge tumače Dragan Bjelogrlić (koji je i režirao neke od epizoda), Andrija Kuzmanović, Marija Bergam, Nenad Jezdić, Goran Bogdan, Jovana Stojiljković, Miloš Samolov, Srđan Žika Todorović… Glavni likovi Tane (Dragan Bjelogrlić) i Stanko (Andrija Kuzmanović) se ponovo nalaze u srcu misterije koja može promeniti sudbinu Evrope.

Povezana vest:  Premijera serije "Ekspedicija u nepoznato" na Discovery kanalu

Trejler serije “Senke nad Balkanom 2”: https://www.youtube.com/watch?v=WHGZL1vmYcs

U okviru „Gala pretpremijere“ prikazane su i prve epizode serija „Porodica Markovski“ (Severna Makedonija) i „Jezero“ (Slovenija). Publika je glasala za svoje favorite, a na prvom mestu se nalazi serija „Senke nad Balkanom“ (prosečna ocena 4.77), a odmah iza nje „Besa“ (4.72), dok je prosečna ocena „Grupe“ 4.60.