Večerašnji spektakl na krcatom stadionu „Rajko Mitić“ direktno će prenositi televizija Arena sport.

Odavno jedan fudbalski meč nije izazivao toliko pažnje kao susret Crvene zvezde i Jang Bojsa. Ulog je plasman u Ligu šampiona, novčana premija od oko 20 miliona evra, odmeravanje snaga sa nekim od najboljih timova Evrope, veliki broj igrača u „izlogu“, rejting kluba…
Takođe, stvar je velikog prestiža kada su televizije u pitanju, imati takav sadržaj u ponudi.
Godinama unazad region bivše Jugoslavije utakmice Lige šampiona i Lige Evrope prati na programu Atena sport TV.
Standardi UEFA kada je produkcija u pitanju su vrlo zahtevni i strogo definisani, a svaka greška podleže sankciji.
Gledaoci Arene već su navikli na bogat višečasovni program kada srpski klubovi igraju mečeve u kontinentalnim takmičenjima. Studijski program počinje već u ranim popodnevnim satima, odnosno gost Mirjane Pantić i Nikole Radočaja u 12:30 biće legenda crveno-belih Dušan Savić.
Sve do centralnog studija koji počinje u 20h uživo sa najvećeg srpskog stadiona i u kome će svoja predviđanja današnjeg susreta izneti Ivan Vukomanović, novinari reporteri, Jovana Guzijan, Ognjen Drašković i Nemanja Paunović razgovaraće sa brojnim „Zvezdašima“.
Između ostalih u mikrofon Arene sport govoriće Slavoljub Đorđević, Nenad Purke Stojanović, Zoran Filipović, Boško Đurovski, Marko Pantelić, Branko Jovičić, Dragan Džajić, dok će putem video uključenja ekskluzivno za Arenu sport pričati o eventualnom plasmanu Zvezde u Ligu šampiona, Marko Grujić i Luka Milivojević.
Utakmicu će komentarisati dvojac Nenad Milovanović i Miloš Milićević.
Takođe, regionalna sportska televizija spremila je specijalne priloge o „čuvenoj“ mušemi Lige šampiona i VAR sistemu koji će danas imati svoju premijeru u Srbiji.
Večerašnji susret srpskog i švajcarskog šampiona Arena sport će prenositi sa 20 kamera. Duel plej-ofa za Ligu šampiona produkcijski je podjednako zahtevan kao i utakmice koje se igraju u grupnoj fazi ovog takmičenja.
Izvršni producent Arena sport TV, Voja Aranđelović kaže da celokupna priprema za prenos utakmice Lige šampiona traje deset dana.
– Tokom tih deset dana mi smo u svakodnevnoj komunikaciji sa predstavnicima UEFA. Detaljno se analizira svaka sitnica, struktura stadiona, pozicija kamera, reportažnih vozila, podrška za VAR sistem. Mi smo za današnju utakmicu pripremili 12 komentatorskih pozicija kako za domaće, tako i za strane medije. Kompletna podrška vezana za monitoring je takođe zadatak produkcije Arene sport. Obezbedili smo osam reporterskih pozicija, prenos radimo sa 20 kamera plus osam dodatnih koje će se koristiti za studijski program – ističe producent Arena sport TV.

Povezana vest:  FARMA 3.SEZONA, Koga ćemo sve gledati na Farmi ove jeseni?

Veliki izazov biće i funkcionalnost VAR sistema koji se večeras prvi put primenjuje na jednom srpskom stadionu.

– Imali smo dva sastanka sa ljudima zaduženim za VAR i izvršili smo tri probe, odnosno testiranja samog sistema. Sve funkcioniše kako treba. Ovakvi događaji su izuzetno zahtevni ali je istovremeno i veliko zadovoljstvo biti deo ovakvog jednog spektakla – konstatuje Voja Aranđelović, izvršni producent Arene sport.

Povezana vest:  PRVI GLAS SRBIJE, Darija Lukić napustila šou!

Arena sport je spremna za spektakl. Crvena zvezda – Jang Bojs, direktan prenos od 21 čas.