Na_slovo_scenografija_1RTS kreće sa novom serijom Na slovo na slovo

 

Radio-televizija Srbije (RTS) počeće od 25. decembra prikazivanje novog izdanja nekad popularne serije za decu „Na slovo na slovo“, u kojoj uz lutka Aćima sada glavni lik Miću igra Svetislav Bule Goncić.

Režiser Darijan Mihajlović rekao je danas na konferenciji za novinare da je novi serijal, čijih će 20 nastavaka biti emitovano subotom na Prvom programu RTS-a od 12.30, „jako puno promenjen“ u odnosu na prvobitno „Na slovo na slovo“, u kome je Miću igrao Milutin Tatić (1923-1991).

-Morali smo da se odredimo da li ćemo da malo ili više ličimo na staru seriju koju svi jako volimo. Ogroman je pomak u izgledu i dizajnu serije. Deca danas će dobiti sopstvena ‘Slova’ – rekao je Mihajlović.

Povezana vest:  Premijera serije “Slavne ličnosti u borbi s kilogramima” na TLC kanalu

Televizija Beograd počela je emitovati u oktobru 1963. godine „Na slovo na slovo“ po tekstovima Duška Radovića (1922-1984) i u režiji Vere Bjelogrlić, a serija je snimana i sedamdesetih godina.

Za Pozorište na Terazijama Vlada Andrić je adaptirao Radovićev tekst u predstavu koja je imala premijeru ovog proleća, a potom su produkcijska kuća „Adrenalin“ i RTS snimili novo izdanje televizijske serije, za koju je novog Aćima i ostale brojne lutke kreirao Goran Lelas.

-Trebalo je napraviti da ostane sve ono dragoceno, da duh Radovićev ostane, a dizajn sve ga toga bude za današnje dete. Imam utisak da bi se Radoviću, koji je bio širok čovek, ovo danas dopalo – rekao je Andrić.

Povezana vest:  Sva uzbuđenja potrage za crnim zlatom u seriji „Dozvola za bušenje" premijerno na kanalu VIASAT EXPLORE

Tumač uloge Miće, Goncić je rekao da novo „Slovo“ „komunicira sa današnjom decom“, ali je izrazio posebno zadovoljstvo što mu je rad na seriji omogućio da se ponovo susretne sa muzikom svog detinjstva. Songove iz starog „Slova“ autora Miodraga Belog Ilića (1921-1971), osavremenili su za novo izdanje njegovi sinovi Sanja i Dragan Ilić.

-Te pesme su mi od detinjstva u glavi. Ceo krug sam napravio i mnogo mi je drago. Kad me pozvao Darijan da radim ‘Na slovo na slovo’ pronašao sam staru ploču i pustio da čujem muziku. To je emotivan trenutak – istakao je Goncić.

Povezana vest:  „Imperija“ dobija 4. sezonu!

U novom „Slovu“ Zoran Cvijanović igra Ostoju, Irena Mičijević Lolu, Nikola Kojo Paju, Ivana Popović Lošku, Morski Vuk je sada Marinko Madžgalj, a Srđan Timarov je Veliki Laf.

-Ne sećam se da mi je do nečeg bilo više stalo da radim od ovih ‘Slova’. Još sam ‘svež’ roditelj, pa mi je jako bilo stalo. Nadam se da je ovo korak ka deci i nečem kvalitetnom“, rekao je Timarov.