Povodom višednevnih spekulacija na temu razmene sportskog sadržaja između dva najveća emitera u Srbiji, svoje viđenje iznela je i televizija Arena sport.

Televizije Sport klub i Arena sport zadužene su za plasiranje najatraktivnijih i najvažnijih sportskih sadržaja u našoj zemlji, ali je još uvek teško u ponudi velikog broja kablovskih operatera ove dve televizije „pronaći“ u istom paketu.

Grupacija SBB je za takvu situaciju u Srbiji optužila svog direktnog konkurenta i navela da SBB kablovskom operateru nije dozvoljeno da u svoju ponudu uvrsti programe Arene i sve druge kanale koji se nalaze u sastavu HD Win grupacije.

Tim povodom korisnicima širom Srbije obratio se i generalni direktor HD Win-a, gospodin Nebojša Žugić.

Povezana vest:  Šestodelni dokumentarni serijal Uključi se: Pokret "Global Citizen” kreće na National Geographic kanalu

Nazvao bih to glasinama i neosnovanim optužbama. Tvrdim da apsolutno nije tačno da Arena sport ne želi da bude deo paketa koje svojim korisnicima nudi SBB. Naprotiv, Arena sport je nosilac prava prenosa nacionalnih takmičenja gotovo u svim sportovima i sigurno joj nije u interesu da gledaoce u Srbiji uskrati za najgledanije utakmice naših klubova u nacionalnim i evropskim okvirima.
Mi želimo da Zvezdu i Partizan u Srbiji preko Arene sport gleda cela Srbija, kao i što želimo da u utakmicama naših NBA košarkaša uživa veći broj korisnika. Uvek smo se borili za što veću vidljivost i popularizaciju srpskog sporta –  istakao je Nebojša Žugić i dodao da njegove reči potvrđuje i izuzetna saradnja sa terestrijalnim partnerima, RTS, O2, kroz koju Arena sport omogućava i njihovim korisnicima da uživo gledaju najznačanije sportske događaje od kojih se neki mogu okarakteristati kao događaji od velikog nacionalnog interesa.

Povezana vest:  Srpkinja pored „Sulejmana": Pevačica Snežana Nešić u seriji sa Halitom Ergenčom

Direktor Arena sport ističe da od strane SBB-a nikada nije dobio poziv za saradnju ali i da su njegova vrata svima otvorena za razgovor.

Što se navoda iz SBB-a tiče odgovorno i sa sigurnošću tvrdim da od njih nikada nismo dobili zahtev za ponudu da u njihove pakete uvrste i programe Arene sport. Da jesu, sigurno bismo prihvatili poziv za razgovor i dogovor, kao što sarađujemo sa svim drugim operaterima u Srbiji i regionu, uključujući i Telemach u Bosni i Hercegovini koji je deo United Media grupe. Međutim, takvog poziva sa njihove strane nikada nije bilo. Ovom prilikom ih pozivam, ako iskreno žele saradnju, da nam se obrate i da pokušamo zajedno da postignemo dogovor za dobrobit svih ljubitelja sporta u našoj zemlji – zaključio je direktor Arena sport, Nebojša Žugić.

Povezana vest:  SMEJANJE UZ MTV JUNAKE: Serijski maraton na MTV kanalu