19.12.10FARMA 3. SEZONA

Opušteno na Farmi

 

Eva, Katarina I Vendi su ćaskale, uz jutarnju kafu, o dešavanjima na Farmi. Eva je rekla kako je, dok je hranila Vučka, čula da je Natalija rekla Marijanu da pozdravi Evu. Povredilo ju je to što je Marijan nije pozdravio kada su se sreli.

U radionici su Baki, Bata, Bane, Zorana, Peja i Limen sekli drva. Bata i Limen su sekli testerom. Limen je prokomentarisao kako ne uspeva da isprati Batin ritam sečenja jer je Bata jači. Pustio je testeru. Bata je od njega zatražio da ne bude lenj i da se uozbilji. Baki je dobacio da Limenu možda bolje idu ženski poslovi. Limen je rekao da radi istim intenzitetom kao ranije. Počela je prepirka izmedju njega i Bate. Bata je zamerio Limenu jer, kako je tvrdio, Limen ne sluša ono što mu Bata kaže. Limen je zaključio da je Bata navikao da radi sa Banetom. Dodao je da on daje sve od sebe kako bi uradio posao i da ne ume bolje. Bata mu je objasnio da nije sve u snazi. Limeni je rekao da on to više ne želi da radi i  da će do kraja Farme seći samo sekirom jer mu to bolje ide. Njemu nije bilo jasno zašto ga je Bata uopšte zvao da seče testerom. Bata je prokomentarisao da Limen nema razloga za ljutnju. Limen je odgovorio da nije ljut i da mu je jasno da svako treba da radi ono što dobro zna, a to je u njegovom slučaju, sečenje drva sekirom.

Povezana vest:  FARMA 2010, Nova zaduženja i novi stanari

U kuhinji su ćaskale Eva, Jasmina, Jovana i Vendi. Eva je čistila ribu. Za pomoć oko mekika koje bi trebalo da umesi  je rekla da će se obratiti Bakiju jer je on odličan asistent.

S obzirom da je praznik Svetog Nikole, Zadruga je rešila da obeleži Pejinu i Jasmininu krsnu slavu. Marijan je doneo slavske kolače, sveće i žito sa trema. Jasmina je odlučila da svoju sveću upali bez Peje, koji joj je rekao da će to učiniti kasnije jer je bilo potrebno naseći još drva.

Marijan je rekao Bati da se „baba dere“ na njega kako nema prava da uzme nagradu namenjenu prvoplasiranom na Farmi, jer bi Ekrem u Americi trebalo da uz kredit kupi kuću i da je njemu nagrada najpotrebnija. Prokomentarisao je i da je primetio da je Eva postala njegova žrtva. Bata je zaključio da se Eva bori za opstanak na Farmi na neki svoj način. Marijan je rekao i da mu se ona, zbog komentara na Bokijev račun, unosila u lice.

Vendi je došla kod Eve u kuhinju i rekla joj da ju je Marijan polio vodom jer ju je terao da izadje iz štale, što je ona odbila. Prepričala je Banetu šta se desilo. Zaključila je da je on ljut jer ona protekle večeri nije otišla u izolaciju. Ona je, kako je opisala, bila u štali i mazila jaganjce, a on je samo došao sa namerom da je istera iz štale.

Marijan je došao u dnevnu sobu kod Limena, Zorane, Bate i Jovane. Kao razlog polivanja Vendi kofom vode je naveo to što je pušila cigarete u štali. Kao dokaz je sa sobom poneo opušak za koji je tvrdio da je Vendin.

Povezana vest:  SBB: Total TV paketi na velikoj akciji za nove korisnike

Vendi je plakala u kuhinji. Zaključila je da je Marijan besan na sve farmere. Eva joj je rekla da je Marijan ranije pričao da se plaši da neko ne udje u štalu i slučajno je zapali. Ona je sigurna da je Marijan celu priču izmislio. Vendi joj je rekla da je sigurna da je Marijan izmislio da je ona pušila cigarete i da je jednostavno ozlojedjen. Eva joj je ponavljala da je trebalo konflikt rešiti rečima, a ne polivanjem vodom. Eva joj je rekla da misli da je on već neko vreme planirao da naudi Vendi, što, po Evi, nije razmišljanje normalnog čoveka. Vendi je rekla kako joj je krivo što je Marijan lagao da je pušila cigare u štali i da mu je muka od nje.

Marijan je pričao Jovani da ga Vendi nije provocirala par dana, a da sada kamči glasove. On je bio siguran da je Vendi ušla na Farmu kako bi ga ometala, a ne da bi mu pomogla. Zaključio je da je drska i bezobrazna. On se čudio tome što je Vendi pričala ostalim farmerima kako joj je mokra i odeća ispod jakne. On je tvrdio da je Vendi lažov i da je nije briga ni za koga. Jovana ga je tešila rečima da ne treba da troši energiju na Vendi.

Zorana i Limen su šetali napolju po snegu. Pričali su o Bati i o tome kako je odličan šoumen i da nema ni trunčicu sujete. Zorana je prokomentarisala da joj je Natalija zamerila da se mnogo smeje i peva, a da njoj nije zabava kao Nataliji da se skine na žurci i da djuska, pa da se ne seća nekih stvari.

Povezana vest:  Na Animal Planet kanalu uskoro kreće emisija “Restauracija u divljini”

Bata je shvatio da je čoveku potreban jedan reality za ceo život. Pominjali su emisije koje traju i po godinu dana. Peja je zakljućio da je najbolje da reality šou traje mesec dana jer za tako kratak period treba pokazati sve. Jasmina je prokomentarisala da je u vrsti emisije kakva je Farma treba pokazati karakter.

Došlo je vreme za duel. Farmeri su prešli u Arenu kako bi Natalija i Ekrem pokazali šta su naučili. U duelu je pobedila Natalija, a Ekrem se naljutio jer je za svaki njegov pogrešan odgovor Natalija dobijala štapić. Posle sabiranja glasova, gledaoci su odlučili da Farmu napušta Natalija. Ona je, sa osmehom na licu, napustila imanje i uputila se ka studiju u Šimanovcima.

Bakl se razočarao Natalijinim izlaskom sa Farme. Marijan je pokušao da ga uteši rečima da će sigurno postati gazda jer se družio sa Natalijom.

Stiglo je pismo od Zadruge u kome je rečeno da bi Peja i Ekrem trebalo da odu po ćilime, da ih istresu i vrate na klupe u dnevnoj sobi. U sledećem pismo je Zadruga tražila od farmera da zaštite hranu koju su mačke počele da jedu napolju. Peja je svako pismo pročitao uz pošalicu, dodajući neku svoju opasku.

U poslednjem pismu Peji je naredjeno da prespava u štali. On je jedino smeo da komunicira sa gazdom. Peja se spakovao i otišao u štalu.