Dramska serija u HBO Europe produkciji „Trideset srebrnjaka“ (30 Coins) imaće svetsku premijeru u okviru posebne projekcije na 77. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, koji će se održati od 2. do 12. septembra. Serija će kasnije u toku ove godine imati premijeru na HBO GO-u.

Poznati reditelj Aleks de la Iglesija će nas sa „Trideset srebrnjaka“ odvesti u svet gde ništa nije onako kao što izgleda i nikome ne treba verovati. Otac Vergara, kojeg igra Eduard Fernandez, je isterivač đavola, bokser i bivši osuđenik kojeg je crkva prognala da bude sveštenik u zabačenom gradiću u Španiji. On želi da zaboravi i da bude zaboravljen, ali njegovi neprijatelji će ga uskoro pronaći. Čudne stvari počinju da se dešavaju, nakon čega se gradonačelnik Pako, kojeg igra Migel Anhel Silvestre, i lokalna veterinarka Elena, koju igra Megan Montanje, neočekivano udružuju i kreću u potragu za istinom. Istovremeno, stvarnost je iskrivljena ukletim srebrnjakom koji je u srcu globalne zavere.

Pored toga što potpisuje režiju, Aleks de la Iglesija je i jedan od scenarista, uz Horhea Gerikaećeverija. Izvršni producenti za HBO Europe su Stiv Metjuz, Migel Salvat i Entoni Rut. Aleks de la Iglesija i Karolina Bang su izvršni producenti za Pokeepsie Films.

PHOTO: Copyright © 2020 HBO Nordic AB. All rights reserved. Photographer – Manolo Pavon

Povezana vest:  SBB otvara Cinemax kanal svim D3 i Total TV korisnicima za vreme premijere hit serije „Hirurg"