„Nedelja ajkula“ (Shark Week), program sa najdužom istorijom emitovanja koji se željno iščekuje čitavog leta, vraća se na male ekrane u ponedeljak 17. avgusta i donosi više od 20 sati programa na kanalu Discovery. Kroz  neverovatne priče o ovim životinjama tokom cele sedmice, istovremeno obeležavajući i dvadesetu godišnjicu popularne emisije „Leteća čeljust“ gledaoci će imati priliku da zavire u okeane i otkriju detalje misterioznog sveta u kom žive ova veličanstvena stvorenja.

Ovog leta, gledaoci će moći da uživaju u hrabrim poduhvatima legendarnog boksera Majka Tajsona, koji se u emisiji „Tajson protiv ajkule: Okršaj na grebenu“ (subota, 22.avgust u 23h) suočava sa potpuno novim izazovima.

„Odlučio sam da prihvatim ovaj podvig kako bih savladao strahove sa kojima se borim u životu. Gledam na to kao na prevazilaženje mog straha od povratka u ring u 54. godini. Snimajući emisiju „Nedelja ajkula“, naučio sam da se uhvatim u koštac sa onim što me sprečava da dosegnem svoju životnu misiju i ostvarim sve svoje potencijale“, rekao je Majk Tajson.

Povezana vest:  Premijera na kanalu Animal Planet: Moja divlja avantura

Discovery kanal sarađuje sa preko dvadeset najcenjenijih morskih biologa i naučnih institucija na svetu koji prikazuju potpuno novu, revolucionarnu tehnologiju istraživanja i upečatljiv uvid u ponašanje nekih od najjedinstvenijih vrsta ajkula. Nedelja ajkula 2020 vodi gledaoce u Novi Zeland, Australiju i Južnu Afriku da vide kako su karantin i manji broj ljudi na moru omogućili ajkulama da ponovo zavladaju okeanima.

Povezana vest:  Mekinro se pridružuje timu eksperata na Australijan Openu kao što su Vilander, Koreča, Šet, Muratoglu, Bartoli i Beker

Discovery kanal neće razočarati nijednog ljubitelja ajkula, budući da će svi zainteresovani moći da prate #SHARKWEEK i putem digitalnih platformi, kao i na društvenim mrežama. Korisnici društvenih mreža mogu da prate Discovery na TikToku, Faceboku, Twitteru i Instagramu kako bi saznali najnovije informacije koje do sada nisu znali o ajkulama. Već sada mogu da posete veb-sajt SharkPickles.com, za uvod u ono što ih tek očekuje. Publici je na TikToku dostupan i promotivni spot SHARKWEK 2020 u kom glumi Majk Tajson.

Ove godine organizacija Oceana i Discovery nastavljaju saradnju u oblasti zaštite ajkula, koje su u opasnosti zbog globalne trgovine perajima koja uključuje čak 73 miliona ajkula svake godine. Borbu protiv ove brutalne aktivnosti podržavaju Discovery i drugi partneri emisije Nedelja ajkula koji stvaraju sadržaj kako bi edukovali gledaoce o tome zašto su zdravim okeanima potrebne ove životinje. Partneri prikupljaju novac za podršku kampanjama organizacije Oceana čiji je cilj donošenje zakona o ukidanju trgovine perajima ajkula.

Povezana vest:  Upoznajte “Američke princeze od million dolara” na kanalu Viasat History

Program Nedelje ajkula na Discovery kanalu:

17.08. 23:00h – Leteća čeljust

18.08. 23:00h – Ber Grils protiv ajkula

19.08. 23:00h – Felps protiv ajkule: Osvajač zlata i velika bela ajkula

20.08 23:00h – Nedelja ajkula: 50 najboljih trenutaka

21.08. 23:00h – Postao sam plen: Nedelja ajkula

22.08. 23:00h – Tajson protiv ajkule

23.08. 23:00h – Ajkule tokom pandemije