Dokumentarni dvodelni film „Covid-19: Svet u opasnosti“ premijerno će biti prikazan na kanalu Discovery u nedelju, 30.avgusta u 22h. Najbolji poljski novinari istraživali su kako je širenje pandemije promenilo život ljudi širom sveta.

1199784845

Dokumentarni film nastao je u krajnje neobičnoj situaciji – tokom globalne izolacije izazvane pandemijom koronavirusa. Koristeći svoje međunarodne kontakte, novinari „Superwizjer-a“ odlučili su da prikažu ljude čiji su se životi na neverovatan način promenili izbijanjem zaraze širom sveta. Priče koje će biti predstavljene u filmu potiču iz Kine, Italije, Velike Britanije, SAD-a, Ekvadora i Indije. Autori su istraživali brojne retke, a u mnogim slučajevima i drastične, dokumente i fotografije. Mnogi  zapleti otkriće do sada nepoznatu dimenziju pandemije.

Povezana vest:  Nova serija sa elementima zavere, ANOMALIJA, premijerno na DIVA kanalu od 25. avgusta

“Ovo je zaista izuzetna produkcija. To je zajednički, veoma težak i izazovan posao celog tima „Superwizjer-a“ i mnogih drugih novinara. Ceo materijal je pravljen na daljinu, u stanju globalne izolacije. Ovaj film vodi gledaoce širom sveta, pod ekstremnim okolnostima, i prikazuje izuzetne događaje. Gledao sam mnogo filmova o koronavirusu, ali mislim da se ovaj razlikuje od svih”– kaže Jarosłav Jabrzik, koautor i producent filma „Covid-19: Svet u opasnosti“.

Povezana vest:  Kada ste kod kuće, zaboravite na posao

PHOTO: Getty Images