Smeštena u okvire najveće trke sa vremenom u istoriji nauke – misiju da se napravi prva atomska bomba na svetu, i to u Los Alamosu, u Novom Meksiku – serija „Menhetn“ je priča o briljantnim naučnicima koji učestvuju u ovom projektu, koji imaju i svoje mane, kao i o njihovim porodicama, dok pokušavaju da zajedno žive u svetu u kojem se tajne i laži uvlače u svaku poru njihovih života. Dramska televizijska serija u produkciji filmskog studija „Lajonsgejt“ premijerno će biti prikazivana od četvrtka 25. februara u 21.45h, ekskluzivno na kanalu Epic Drama. Tvorac i scenarista serije „Menhetn“ je Sem Šo („Majstori seksa“), a režirao ju je dobitnik nagrade „Emi“®Tomas Šlame („Zapadno krilo“).

Ispunjena misterijom i neizvesnošću, radnja serije „Menhetn“ je smeštena u četrdesete 20. veka u grad čije je postojanje tajna. Frenk Vinter i njegov tim saradnika su angažovani da rade na projektu o kome čak ni oni ništa ne znaju sve dok ne budu stigli u „Brdo“, oazu ljudi iz srednjeg staleža, koja se nalazi u prašnjavom podnožju jednog brda u pustinji u Novom Meksiku, kada počinju da shvataju da nije reč o običnom zadatku. U stvari, oni sada žive u gradiću sa najvećim brojem genijalaca na svetu, ali tog gradića nema ni na jednoj mapi – to je mesto u kojem su muškarci i žene rastrzani između njihovih poslovnih dužnosti i ličnih moralnih vrednosti, muževi i žene kriju istinu jedni od drugih kao i od svojih porodica, vojska čuva tajne od naučnika koji su pod neprestanim nadzorom, a naučnici skrivaju tajne jedni od drugih. „Menhetn“ prikazuje čudo, opasnost i prevaru koja je pratila ove prve „atomske“ porodice.

Povezana vest:  Najboljih 10 britanskih serija koje možete da pogledate na Pickboxu do kraja aprila

Glen Bebit je mentor mlađim naučnicima i pomaže im da se snađu u svojevrsnom političkom minskom polju Los Alamosa. Čarli Ajzaks, nekada čudo od deteta, postaje jednako vešt prevarant kao što je vešt matematičar, a njegova žena, Ebi, postaje neočekivani vođa. Frenkova supruga Liza je takođe naučnica – botaničarka koja je zapostavila svoju karijeru da bi se preselila u pustinju sa svojim mužem i njihovom buntovnom sedamnaestogodišnjom ćerkom Keli, i vremenom počinje da otkriva uznemirujuće promene u njihovom okruženju. Ambiciozni britanski naučnik Pol Krosli koristi svaku priliku za unapređenje, čak i na uštrb čoveka koji ga je angažovao na projektu „Menhetn“. Helen Prins je jedna od retkih naučnica koje su angažovane na ovom projektu i ostaje potpuna zagonetka za njene muške kolege, među kojima su i Džim Miks, Luis „Fric“ Fedovic i Sid Liao.

Povezana vest:  Glasovi poznatih u novoj sezoni "Simpsonovih"

Glumačku postave serije „Menhetn“ čine Džon Bendžamin Hiki (Veliko R, Dobra žena) u ulozi Frenka Vintera; Olivija Vilijams (Rašmor, Pisac iz senke) kao Lisa Vinter; Danijel Stern (Sam u kući, Sam u kući 2) kao Glen Bebit; Ešli Zukerman (Trka života) kao Čarli Ajzaks; Rejčel Brosnahan (Kuća od karata) kao Ebi Ajzaks; Katja Herbers (Oluja) kao Helen Prins; Aleksija Fast (Džek Ričer) kao Keli Vinter; Kristofer Denam (Argo, Zatvoreno ostrvo) kao Džim Miks; Hari Lojd (Igra prestola) kao Pol Krosli; Majkl Černus (Veliko R, Narandžasta je nova crna) kao Luis „Fric“ Fedovic; i Edi Šin (Muškarci u izvesnim godinama) kao Sid Liao.

Povezana vest:  Jesenja šema na Nova S donosi puno iznenađenja