Rat između ljudi i vampira potpuno je opustošio svet. Crkva je oformila duhovnu organizaciju u kojoj su elitni ratnici „sveštenici“ koji su u stanju da ubijaju vampire. Malobrojni preživeli vampiri su smešteni u rezervate. Crkva, takođe, kontroliše dobro čuvane izolovane gradove. Nema više potrebe za „sveštenicima“ pa je organizacija rasformirana, delimično i kako bi se otklonila opasnost od oružja koje imaju.

Povezana vest:  DreamWorks animirane serije na dečijim kanalima Minimax i Jim Jam od novembra

Jednom pripadniku organizacije, Svešteniku (Pol Betani) koji živi povučeno među ostalim preživelim ljudima, obraća se Hiks (Kem Žigande), poluvampir, šerif obližnjeg grada, koji mu saopštava da mu je brat smrtno ranjen, bratanica Lusi kidnapovana, a njena majka ubijena.

Sveštenik Ratnik objavljuje lični rat vampirima i kreće u potragu za Lusi (Lili Kolins) da je pronađe pre nego što je pretvore u jednu od njih, suprotstavivši se zahtevima crkvenog vrha. U tom pohodu mu se pridružuju momak njegove bratanice mladi šerif (Kem Džingadej). Odgovor na kršenje pravila dolazi u vidu tima obučenih specijalaca koji predvodi Sveštenica Ratnica (Megi Kju) koja poseduje neverovatne borbene veštine. Zadatak grupe je da Sveštenika vrati Crkvi, živog ili mrtvog…

Povezana vest:  Stiv Karel potvrdio da napušta seriju Ured

Reditelj: Scott Stewart (Skot Stjuart)
Glumci: Paul Bettany (Pol Betani), Cam Gigandet (Kem Džigandej), Maggie Q (Megi Kju), Karl Urban (Karl Urban), Lily Collins (Lili Kolins).
Godina: 2011
Trajanje: 87 min.
Žanr: akcija, horor, naučna fantastika

Sveštenik (Priest)

AMC | 5.3.21. | 20:35