21.01_raspravaDVOR 2011

 

Dan obležio izbor za Zvezdu Dvora i nove nominacije

 

Izvorinka i Lana su kuvale kafu u kuhinji. Lepa se zabrinula da li će biti dovoljno kafe za sve.

Lepa je zaključila da će je, ukoliko ne dobije fen, narod zamrzeti, jer nosi istu kapu veće nekoliko dana.

Dejan M. je pročitao pismo u kome Krunski savet proverava da li su svi dvorani upoznati sa pravilima i ulogama na Dvoru. Pošto su naizmenično odgovarali na pitanja, Dejan M. je zaključio da dvorani znaju sva pravila i uloge.

Fiko je pitao Draganu da li ju je neko dirao. Dragana je rekal da nije, i zamolila dvorane da prestanu da je pitaju ista pitanja kada god se obrati nekom povišenim tonom. Objasnila je Fiku kako je Izvorinka došla da opere šolju, a Dragana se, pošto je već prala sudove, ponudila da opere i njenu šolju. Ćemo je zaključio da se Fiko, njen kralj, samo zabrinuo za nju. Ona mu je rekla da se samo on ne brine za nju, jer ne ume ni za sebe da brine. Obećala je da uskoro neće ni reč progovarati sa njim.

Dejan M. se pobunio kako dugo čeka na kupatilo. Izvorinka mu je pravila društvo. Dejan M. je rekao da je Danijel u kupatilu. On je prokomentarisao da se nada da će, pošto je nizak, Danijel brzo završiti.

Stojan i Nina su ćaskali u spavaćoj sobi. Stojan je zaključio da je najgori mogući način izbacivanja sa Dvora onaj kada te publika izabere, jer tada nema borbe za ostajanje. Nina se složila sa njim i dodala da je glupo da neko glumi ludilo i da je zanimljiv, a nije.

Ćemo je razgovarao sa Jelenom u dnevnoj sobi. Pričao je kako sada ne bi spavao sa Urškom, jer je možda malo glupo, naročito zbog starijih ljudi na Dvoru. Jelena je prokomentarisala da je najbolje da sačeka da izađu sa Dvora. Ćemu je svejedno, jer, kako je rekao, ništa ne planira povodom toga, šta bude biće.

Povezana vest:  Premijera na kanalu Discovery: Trka do Južnog pola

Izvorinka se šminkala na svom krevetu u spavaćoj sobi. Đus joj je dobacio kako  joj šminka nije potrebna. Lepa im se pridružila i požalila kako nije mogla da se presvuče celo jutro jer je kupatilo zauzeto. Zatim su ćaskali o dobroj i lošoj muzici. Đus je prokomentarisao kako Lepa odlično peva i da je to što peva i način na koji peva, prava narodna muzika.

Dejan M, Nina i Stojan su ćaskali u spavaćoj sobi. Dejanu se svidela Ninina kosa.

U trpezariji je Fiko počeo da pokazuje vežbe istezanja i razgibavanja Vanesi. Zatim su im se pridružili i Lepa, Jelena, Nina i Mika. Ubrzo su jedini koji vežbaju bili samo Vanesa i Fiko, s tim što je ovog puta Vanesa njemu pokazivala vežbe, prvo za noge, a kasnije i za zadnjicu. Lepa i Đus su sedeli u fotelji i smejali se Fiku uz komentare da se ne muči previše.

Stojan i Urška su sedeli u trpezariji u foteljama. Stojan je počeo da priča o seksu služeći se metaforom, tako što o devojkama priča kao o žitu. Stojan je pričao kako on prvo voli da proveri kakvo je žito, jer ne voli kada je komplikovano, pa ga ona oprobava svojom „kašikom“ nekoliko puta. Urška mu je postavila pitanje koliko puta za dan može da proba žito, i šta radi kada ga nema. Stojan se pohvalio kako van Dvora uvek ima žito, a ima ga i u Dvoru, ali je puno kukolja, što mu se ne sviđa. Njemu se nije svidelo što se Urška „pipala“ sa svima, na šta je ona rekla da se samo zezala.

Povezana vest:  Telekom Srbija i Zillion Film počeli snimanje serije “Tunel”

Dejan M. je pročitao pismo u kome je rečeno da je potrebno izabrati kralja i kraljicu. Dobili su zadatke, pa bi trebalo da probaju kako će sve to funkcionisati na Dvoru. Nemanja je izabran za kralja, Lepa za kraljicu, Dejan je nadzornik, a Jelena sluškinja.

Nemanja je pročitao zadatke u kojima se navodi da bi dvorani trebalo da poprave srušenu ogradu, očiste dvorište, podignu zasteave i naprave nakit za kraljicu. Građanstvo je u sobi, dok su vladari, sluškinja i nadzornik u dnevnoj sobi. Nadzornik je predložio kralju i kraljici koga da izaberu za koji zadatak. Nadzornik je otišao u spavaću sobu kako bi pozvao jednog po jednog građanina na pregovore sa vladarima.
Igor je dobio ponudu da podigne ogradu. Pitali su ga koliko zlatnika traži. Pošto je zaključio da je to težak posao, smatra da bi trebalo da mu daju maksimalan broj zlatnika, a to je 20. Oni su pristali da mu daju traženu sumu jer su se složili da je to vrlo težak posao i da je on dovoljno jak da ga izvrši.

Ćemu je za isti zadatak ponuđeno 3 zlatnika, međutim, on je uspeo da na kraju dobije 5.

Đusu je takođe ponuđeno 3 zlatnika, međutim, on je tražio 18 jer je zaključio da je Igor takođe tražio dosta zlatnika. Ponudili su mu 15, na šta je on pristao.

Danijel je posle pregovora za isti posao oko ograde dobio 8 zlatnika. Kralj i kraljica su smatrali da je nizak i da ne može da obavlja taj posao dobro kao Igor. Stojan i Dejan C. su posle pregovora za taj posao dobili po 5 zlatnika. Sve vreme pregovora kralj i kraljica su insistirali na poštovanju od strane građanstva. Svo građanstvo je moralo da poljubi kraljicu u ruku.

Povezana vest:  Dodela nagrada People’s Choice Awards zakazana za 18. februar 2024. na kanalu E!

Po završetku podele zadataka kraljica se obratila građanstvu. Ona je rekla da od njih jedino zahteva da se ponašaju primerno i da ne budu vulgarni.

Nadzornik je proglasio Ćema za dvorsku ludu koji bi trebalo da to veče organizuje zabavu za kralja i kraljicu.

Ćemo je odlučio da zabavi vladare time što će svaki član građanstva pokazati neki svoj talenat. Dragana i Ćemo su odlučili da, osim što će voditi program, imitiraju Lepu Brenu. Ćemo je predložio građanstvu da  se jednom maskiraju u druge i  pokušaju da glumeći taj lik normalno komuniciraju. Pošto su se svi dvorani okupili u dnevnoj sobi, Ćemo je najavio izbor za Zvezdu Dvora. Žiri su Lana, Dejan M, Dragana, a kralj i kraljica Lepa i Nemanja.

Fiko je izvodio skečeve iz Kursadžija, Jovan je imitirao Hanku Paldum, Predrag je izveo skeč kao da je na utakmici, dok je Mika pevala. Dejan je glumio kako mu je pesma dosadna,pa ga je uspavala. Danijel je pevao, a od Dejana M. je dobio loše komentare za stajling. Dejan C. je izveo svoju pesmu „Ja te volim Milice“, a Tamara je pevala pesmu Tine Tarner. Kada je izlazila imala je problema  sa haljinom pa se okliznula.

Po završetku izbora za Zvezdu Dvora došlo je vreme za nominacije. Dvor će napustiti jedan muški ukućanin. Lana i Dragana su nominovale Danijela sa obrazloženjem da mora da se pokrene. Dejan M. je izjavio da ne podnosi ni Miku ni Ćema. Za Miku je rekao da nije siguran ni da li je žensko.

Nominovani su: Đus, Igor, Nemanja, Danijel, Dejan C., Ćemo, Fiko i Jovan.