Svečanost dodele čuvenih televizijskih nagrada Emmy biće održana 19. septembra na otvorenom prostoru u Los Anđelesu zbog sve veće zabrinutosti javnosti usled pandemije koronavirusa, saopštila je u utorak Televizijska akademija, a prenosi agencija Rojters.

Ceremonija je po originalnom planu trebalo da se održi u zatvorenom prostoru pred ograničenim brojem publike poznatih ličnosti.

„Televizijska akademija i CBS odlučili su da budu domaćini svih svečanosti, i to na prostoru „Event Deck“ za uživo događaje u Los Anđelesu, neposredno iza Microsoft Teatra“, navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  Serija Fargo: poslednja epizoda 4. sezone 15. marta

Event Deck za događaje u centru L. A.-a je otvoreni prostor koji sadrži veliku površinu za šatore.

U saopštenju se navodi da su sve promene oko promene lokacije usledile nakon razgovora – konsultacija sa stručnjacima za zdravlje i bezbednost okruga Los Anđelesa.

Takođe, biće i dodatnih ograničenja u broju pozvanih u sam prenos dodele Emmy nagrada, uključujući i one nominovane za najveće počasti na američkoj televiziji.

Povezana vest:  Gledaj pre svih dugoočekivanu seriju „Pad“

„Nažalost, to znači da neće svi nominovani umetnici moći da prisustvuju ovogodišnjim nagradama“, rekli su organizatori ceremonije.

Los Anđeles je prošlog meseca ponovo postavio odluku za obavezno nošenje maski u svim zatvorenim javnim ustanovama i preduzećima, zbog sve većeg broja infekcija koronavirusom u ovom drugom po veličini gradu u Americi.