RTS_LOGORTS obnavlja proizvodnju filmova

 

Radio-televizija (RTS) Srbije saopštila je danas da u 2011. ima ambicije da nakon dve i po godine zastoja obnovi svoju proizvodnju televizijskih filmova, koji će biti snimani po dramama i scenarijima domaćih autora mlađe i starije generacije.

-Spoj mladosti i iskustva trebalo bi da bude formula po kojoj će Redakcija dramskog i domaćeg serijskog programa Televizije Beograd u ovoj godini funkcionisati i koji bi trebalo da donese kvalitet i održi renome – saopštio je RTS.

Povezana vest:  Beket i Kastl kao par u popularnoj seriji?

Kako je najavljeno, u prvoj trećini godine planirano je snimanje filmske komedije situacije „Cvetovi zla“, po tekstu iskusnog dramskog pisca Bratislava Petkovića, a u režiji Filipa Čolovića, koji je prethodno radio RTS-ovu seriju „Mansarda“.

U planu je i da sredinom godine bude realizovan kao televizijski film „surova egzistencijalistička drama“ mladog pisca Dušana Spasojevića „Zverinjak“, u režiji Marka Novakovića, koji je prethodno radio RTS-ov film „Neko me ipak čeka“.

Povezana vest:  VIASAT NATURE OBELEŽAVA SVETSKI DAN ŽIVOTINJA I PODSEĆA NA EMISIJE POSVEĆENE UGROŽENIM ŽIVOTINJSKIM VRSTAMA

RTS je najavio da ove godine gledaoci mogu očekivati poslednji ciklus serijala „Bela lađa“ scenariste Siniše Pavića, kao i novu seriju režisera Zdravka Šotre, rađenu po romanu Mirjane Jakovljević Mir-Jam „Nepobedivo srce“.

Kako je najvedeno, u planu je i proizvodnja urbane humorističke serije „Radmila i Džoni“, scenariste i režisera Miroslava Momčilovića poznatog po filmovima „Čekaj me, ja sigurno neću doći“ i „Sedam i po“.

Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, Šta se dešavalo pre Eminog izlaska

-Do kraja 2011. godine u planu je ekranizacija još dva televizijska filma po scenarijima naših dramskih pisaca, kao i novih igranih serija, emitovanje pozorišnih predstava u ciklusu ‘TV teatar’, a nastavlja se ciklus ‘Portreti’ sa emisijama o Aleksandru Saši Petroviću, Živojinu Pavloviću, Dušanu Makavejevu i Slobodanu Stojanoviću – saopštio je RTS.