U ponedeljak, 4. oktobra od 22:45h, AMC premijerno prikazuje originalnu seriju „Killing Eve” nominovanu za Emmy, s duplim epizodama. Dobitnica Zlatnog globusa Sandra Oh (u ulozi Iv Polastri) i dobitnica Emmija Džodi Komer (u ulozi Vilanel) glume u seriji. Serija „Killing Eve” će se emitovati na AMC -u u duplim epizodama svakog ponedeljka uveče, a sve tri sezone biće emitovane ove godine.

Povezana vest:  Jennifer Lopez biće proglašena za "The People's Icon" na dodeli nagrada E! People's Choice Awards 2020

Zasnovano na romanima Luka Dženingsa i po scenariju Fibi Voler-Bridž, serija „Killing Eve“ se usredsređuje na dve žene; Iv (Sandra Oh) je dokona radnica bezbednosne službe MI5, veoma britkog uma, koju kancelarijski posao ne ispunjava do kraja i ne ostvaruje njene snove o špijuniranju.  Vilanel (Džodi Komer) je elegantna žena talentovana za ubijanje, koja koristi prednosti svog nasilnog posla. „Killing Eve“ neobičan je špijunski akcioni triler u kom se ove dve izuzetno inteligentne žene, podjednako opsednute jedna drugom, sukobljavaju u epskoj igri mačke i miša.

Povezana vest:  FARMA 2010, Miloš ponovo gazda

Serija je do sada pobrala više nagrada, među kojima je Džodi Komer osvojila prestižnu „Emmy“ nagradu u 2019. za najbolju žensku ulogu u dramskoj seriji. Sandra Oh je dobila Zlatni globus 2019. za glavnu ulogu u seriji. Serija je takođe dobitnica Bafta TV nagrade za izuzetnu dramu, a i Sandra Oh i Džodi Komer nagrađene su Baftom za svoje glavne uloge u “Killing Eve“.

Povezana vest:  Serija E! kanala Mariah’s world premijerno od decembra

REDITELJ:  Damon Thomas (Dejmon Tomas)

GLUMCI: Jodie Comer (Džodi Komer), Sandra Oh (Sandra Oh)

 ŽANR: drama

TRAJANJE: 43 minuta

GODINA: 2018.