Premijera treće sezone serije "Otkriće veštica" 7. januara na HBO GO-uTreća sezona serije „Otkriće veštica“ (A Discovery Of Witches) imaće premijeru 7. januara na HBO GO-u, kada u ponudu stiže svih sedam epizoda. Nova sezona zasnovana je na romanu „Knjiga života“, trećem i poslednjem delu bestseler trilogije Debore Harknes.

Sjajna istoričarka Dajana Bišop (Teresa Palmer) je veštica koja poriče svoje poreklo. Neočekivano nailazi na drevni, začarani rukopis iz Oksfordske biblioteke Bodleana, za koji su stvorenja mislila da je izgubljen i da može da otkrije misterije njihovog postojanja, i tako dospeva u središte opasne misterije, gde sreće tajanstvenog genetičara i vampira Metjua Klermonta (Metju Gud). U poslednjoj sezoni serije „Otkriće veštica“, Metju i Dajana se vraćaju s putovanja iz 1590. i zatiču tragediju u Set-Turu. Moraju da pronađu stranice koje nedostaju iz Knjige života, kao i samu Knjigu pre nego što bude prekasno. Neprijatelji se spremaju za borbu protiv njih, a čudovište iz Metjuove prošlosti – koje je dotad čekalo pritajeno – dolazi da se osveti.

U seriji glume Metju Gud, Teresa Palmer, Oven Til, Malin Buska, Aleks Kingston, Ajša Hart, Edvard Blumel, Lindzi Dankan, Piter Mekdonald, Trevor Iv, Greg Čilin, Adel Leons, Tanja Mudi, Danijel Ezra, Tobi Regbo, Stiven Kri, Džejkob Ifan, Ivano Džeremaja, Greg Mekju, Olivijer Huband, Pol Ris i Parker Sojers.

Producent serije je Edoardo Fereti, reditelji su Džejmi Donahju i Debs Paterson, a scenario potpisuju Lisa Holdsvort, Helen Rejnor, Mišel Gejl, Kristofer Kornvel i Met Evans. Kara Manli je izvršna producentkinja za Sky Studios, a seriju potpisuje Bad Wolf. Izvršni producenti za Bad Wolf su Lahlan Mekinon, Džejn Tranter, Debora Harknes, Lisa Holdsvort i Helen Rejnor.

Povezana vest:  PRVI GLAS SRBIJE, U velikom finalu Nevena, Davor i Igor, u poslednjem krugu ispala Aleksandra