U susret Zimskim olimpijskim igrama Beijing 2022,  Eurosport 1 će u utorak, 1. februara u  19h emitovati dokumentarni film „One last push“ koji prati šampiona u skoku udalj na Olimpijskim igrama u Londonu 2012, Grega Raterforda u njegovom poduhvatu da postane tek drugi čovek u istoriji koji je osvojio zlato na Letnjim i Zimskim olimpijskim igrama.

U ovoj svojevrsnoj vožnji rolerkosterom sa Gregom, prikazanoj u jednosatnom dokumentarcu, gledaoci će imati priliku da vide njegov pokušaj da se vrati iz penzije, promeni sport, kao i emotivnu borbu sa vremenom da uspe da  se u bobu četvorosedu kvalifikuje za Zimske olimpijske igre Beijing 2022.

Greg Rutherford, Lamin Deen, Ryan Letts and Ben Simons perform in Igls, Austria on November 13th, 2021.

Discovery, dom Olimpijskih igara u Evropi, pripremio je seriju sjajnih dokumentarnih filmova i inspirativnih emisija, među kojima je i „A Brilliant Curling Story“ koja je na programu u  ponedeljak, 31.1. u 21h na kanalu Eurosport 1.  Ova briljantna priča o karlingu  u produkciji Frenka Maršala i Mandalai Sports Media („Poslednji ples”) govori o pet skromnih žena iz Škotske koje su se okupile da bi okušale olimpijsku slavu u karlingu.

Povezana vest:  Premijere na kanalu Discovery Channel: Američki kopači i Izgubljeno i prodato

Ovo je priča o Roni Martin, Debori Noks, Fioni Mekdonald, Dženis Renkin i Margaret Morton koje su osvojili srca cele Velike Britanije 2002. godine. Film prikazuje ove sjajne žene koje su ukrstile lične živote sa svojim snovima o takmičenju na Zimskim olimpijskim igrama 2002. u Solt Lejk Sitiju.