lepa_1DVOR 2011

 

Na Dvoru kao u Srbiji – cene  rastu, a seljaci samo ćute!

 

 

Izvorinka je prva ustala, pa je sebi skuvala kafu. Dejan je, pošto je ustao, nahranio pse. Posle zvuka fanfara, svi seljani su se probudili i okupili na Dvoru.

Kralj i kraljica su pročitali pismo u kome se od seljana tražilo da sašiju odeću psima, od sluškinje se tražilo da spremi gala večeru i da skrati plašt kralju. Sluškinja Bebi je pitala kralja da li može da angažuje seljane oko večere. Ponduila se Maja, pod uslovom da je plate. Bebi joj je rekla da je ona na njenom spisku poslednja. Maja je rekla da joj je drago što je tako.

Lepa je predložila Dejanu C. da obavezno angažuje Izvorinku oko šivenja odeće za pse jer želi da upravo ona sašije i njenom psu. Dejan C. joj je rekao da ne brine i da će Izvorinka sigurno sašiti i više odela.

Pošto su razmatrali kako da uštede zlatnike, Lepa je predložila Bebi da napravi pilav i da ne komplikuje mnogo oko ručka.

Danijel se zabrinuo što će morati da plate i kuvarice. Poslao je Bebi u prodavnicu, a ona se vratila sa komentarom da su svi artikli ponovo poskupeli. Ona je odvojila meso i ribu sa strane, tako da to seljani ne bi kupili. To je učinila jer se nadala popustu od bar 10%. Razlog viših cena u prodavnici je devalvacija dukata zbog nerada seljana.

Povezana vest:  Uskoro serija o Čarlsu Mensonu

Bebi je odlučila da za večeru spremi meso i bruskete, jer je to najjednostavnije i lako posluživo.

Maja je rekla da, u znak protesta, neće ništa jesti 45 dana. Fiko je zaključio da će imati dvostruku uštedu – neće trošiti ni na hranu, a ni na toalet papir.

Cukić je upozorio da vladari imaju samo 190 dukata i da ne bi smeli da naprave račun veći od 150, jer neće imati da plate seljanima za zadatke. Bebi se složila, pa je dodala da će zamoliti seljane da budu skromni. Pošto su se dogovorili koga će pozvati za zadatak šivenje, pregovori su počeli. Lani su ponudili jedan zlatnik. Ona je pristala, ali da joj „dođu“ drugi put. Ćemu su takođe ponudili jedan zlatnik, ali je on odbio uz zahtev za 20 zlatnika. Stojanu su objasnili da nemaju mnogo para i da će ga nagraditi više sledeći put. Stojan je rekao da im niko neće raditi za toliko malo para. Na kraju je prihvatio. Izvorinka je takođe prihvatila. Maja je pristala da radi besplatno, dok je Đus pristao uz uslov da na sledećem zadatku dobije više. Pošto su uzeli mere za odelo kučićima, počelo je krojenje odela.

Na početku sastanka na Dvoru, reč se vodila o tome da se svi psi prebace iz kuće za seljane na Dvor. Lepa se pobunila jer je Bebi prihvatila i dovela sve pse na Dvor. Ćemo ih je doveo.

Povezana vest:  Pobednici druge sezone serijala „MTV Reporteri“, Anđeliji Stojković, uručen nagradni paket

Kralj je pročitao pismo u kome se traži od njega da izabere 5 izazivača kojima će Đus dati zadatak. Oni koja ga uspešno obave, biće nagrađeni od strane Krunskog saveta. On je izabrao Maju, Fika, Firčija, Miku i Tamaru.

Đus je, kao zadatak, odabrao da izazivači čučeći hodaju od stola do vrata na Dvoru, sve dok se fanfare ponovo ne oglase. Zatim im je ličnim primerom pokazao kako to da urade.

Dok su izazviači izvršavali zadatak, kralj i kraljica su razgovarali o tome koga bi mogli da postave za dvorsku ludu. Kralj je predložio Nemanju, ali je Lepa zaključila da bi se Nemanja možda naljutio. Zatim je predložio Tamaru, sa čime se i Lepa složila, ali su zaključili da spava dugo.

U novom pismu su obavešteni da zadatak nije ispunjen jer su seljani prestali sa izvršavanjem zadatka pre nego što su se oglasile fanfare. Savet je dodao i da će samo Đus biti nagrađen.

Pošto su završili šivenje odela za pse, počeli su sa oblačenjem istih. Jedino je Đusov pas bežao od odela, dok su svim ostalim psima bez problema obukli odelo.

Đus je rešio da, kao školovani frizer, ošiša seljane. Prvo je ošišao Jovana, koji mu je dao tri zlatnika. A kada je ponudio Cukiću, ovaj je rekao da mu nije do šišanja, ali kada bude odlučio, Đus će biti bogato nagrađen. Đus je otišao da se pohvali Lepoj, Bebi i Cukiću kako je pokrenuo biznis.

Povezana vest:  SPECIJALAN POČETAK 11. SEZONE: 'Paparazzo lov' otkriva ko su učesnici 'Zadruge 3'!

U pismu Krunskog saveta je traženo od takmičara da svako uzme svog psa u ruke i da izaberu najlepše obučenog. Jednoglasno su odlučili da je najlepše obučeni pas Lanin Betoven.

Kralj je zatim naredio seljanima da svako vrati svog psa u kuću za seljane,da im ne bi smetali na žurci.

Lana je, kao pobednik izbora za najlepše obučenog psa , dobila zadatak da se ceo dan brine o svim psima.

Aleksandra je posetila Dvor kako bi kralj i kraljica izabrali ovonedeljnu dvorsku ludu. Oni su izabrali Uršku.

Gost na žurci na Dvoru je bio Aca Lukas. Po oglašavanju fanfara svi su se okupili, pa je žurka mogla da počne.

Dejan M. je ubrzo napustio žurku. Dragana je takođe napustila žurku i otišla u kuću za građanstvo. Njih dvoje su komentarisali kako je Aca Lukas kralj, ali kako nisu raspoloženi za žurku.

Joca se rasplakao u kupatilu. Vanesa je napala Nemanju da je lažni gospodin jer se pravio da ga bole noge kada ga je ona pozvala da igraju na žurci, a ceo dan je samo šio odela. On joj je rekao da je pijana, što ju je još više naljutilo. Vanesa i Nemanja su izašli u šetnju oko Dvora, gde se situacija smirila.