Nova Max Original serija iz Rumunije „Spy/Master“ (Spy/Master) imaće premijeru 19. maja na HBO Max striming platformi, kada će biti dostupne prve dve epizode.

Smeštena u jeku Hladnog rata, ova špijunska drama obuhvata jednu opasnu nedelju u životu izmišljenog lika Viktora Godeanua (Alek Sekareanu), desne ruke i savetnika od poverenja rumunskog predsednika Nikolaja Čaušeskua. Pošto njegova vlada samo što ne otkrije da je on tajni agent Sovjeta, Godeanu koristi diplomatsko putovanje u Nemačku kao odskočnu dasku da prebegne u Sjedinjene Države. Uz pomoć tajnog agenta Štazija Ingrid fon Vajzendorf (Svenja Jung) i agenta CIA-e Frenka Džeksona (Parker Sojers), Godeanu mora da izbegne KGB i sablasti svoje zemlje – dok se njegova žena i ćerka suočavaju s posledicama kod kuće.

Povezana vest:  Sara Mišel Gelar u novoj TV seriji

Scenaristkinje i kreatorke su Adina Sadeanu i Kirsten Peters, reditelj je Krstofer Smit, izvršni producenti za Max, Entoni Rut i Džonatan Jang, a kreativna producentkinja Joanina Pavel.  Anke Greifeneder je izvršna producentkinja za Warner TV serije. U glavnim ulogama su Alek Sekareanu, Parker Sojers, Svenja Jung i Ana Ularu.