Novi poljski Max Original dokumentarni film „Muška burleska“ (Boylesque) od danas je dostupan na HBO Max striming platformi. Premijera na HBO kanalu biće danas, 15. juna u 21:35.

U gorko-slatkoj priči o životu koji prkosi godinama i konvencijama, kvir izvođač poznat kao drag kraljica Lulla La Polaca nastavlja da gaji nade u ljubav, iako njegovo osamdesetogodišnje telo i svet koji želi da ga etiketira kao penzionera nisu uvek u stanju da sustignu njegove želje.

On već koketira sa smrću, ali nastavlja potragu za ljubavlju svog života. Osamdesetogodišnji kvir izvođač Lulla La Polaca i dalje želi da pleše, zabavlja se i voli. Ali njegovo bolesno i ostarelo telo opire se mladenačkoj duši. Kakav je osećaj čeznuti za nečim s čime ne možeš da držiš korak?

Žudeti za ljubavlju, a imati tako malo vremena da je ispuniš? Autsajder među penzionerima koji cveta među mladima koji ga uvek ostavljaju iza sebe. Lulla ne pripada nigde. Rastrgan između sećanja na prošlost i nade za novom vezom, on se sklanja od samoće u svet mašte. Ne uklapa se u uloge ili generacijske kategorije: posećuje pogrebna poduzeća i pridružuje se paradama ponosa, plesnim i gay klubovima. Najstarija poljska drag kraljica graciozno plovi svetom koji veliča mladost, dok „Muška burleska“ beleži dirljive trenutke iz njene biografije.

Povezana vest:  SURVIVOR VIP, Nikolija napustila takmičenje

„“Budite znatiželjni i ne stvarajte nikakve predrasude“ bio je naš moto tokom rada na filmu. Ovakav pristup doveo nas je do izuzetnog čoveka i kasnije nam omogućio da slušamo njegovu priču. S vremenom smo svi shvatili da Lulla nije samo posebno ljudsko biće, već i primer mlade duše zarobljene u starom telu. Čovek koji traži ljubav i avanturu usprkos ulozi koju mu nameće društvo okrenuto mladima. Lullin duh i energija koju deli sa svima ostavili su traga na našoj montaži, kameri i muzici. Izuzetno sam zahvalna za ovo putovanje i saradnju s neverovatno talentovanim umetnicima koji su radili sa mnom na ovom projektu.“, izjavila je scenaristkinja i rediteljka Bogna Kovalčik.

Povezana vest:  KANAL E! NAJAVLJUJE PREMIJERU REVENGE BODY WITH KHLOÉ KARDASHIAN za 29. januar u 21:00

Tomaš Moravski, producent filma izjavio je: „Bila nam je namera da napravimo film koji će dovesti u pitanje konvencionalnu percepciju starih ljudi. Želeli smo da prikažemo 80-godišnjaka sa svojim željama i spoznajama kakav je danas; nije nas zanimala priča iz prošlosti ili ilustracija sećanja iz mladosti. „Muška Burleska“ je vođena napetošću između mladog duha i ostarelog tela, energijom, otvorenošću i stereotipima koje nameće društvo. Osećamo da publici predstavljamo veličanstven, izuzetan lik buntovnika, sanjara, umetnika i aktiviste. Budući da je „Muška burleska“ rediteljski i snimateljski prvenac, nama producentima, bilo je bitno da osiguramo kreativcima prostor u kojemu mogu da ispričaju Lullinu priču kroz svoje osetljivosti, s velikom pažnjom na detalje i vizualnu stranu filma.“

Film su producirali HBO Max, HAKA Films i Bionaut uz finasijsku podršku Češkog filmskog fonda i Mazovijanskog Varšavskog filmskog fonda. Producenti za HBO Max su Izabela Łopuh, Hanka Kastelicova, Joana Simańska, a za HAKA Films Tomaš Moravski, Katarina Kucińska, dok su producenti za Bionaut Vratislav Šlajer i Jakub Koštál. U glavnim ulogama je Andrej Švan, a.k.a Lulla La Polaca, a rediteljka i scenaristkinja je Bogna Kovalčik.

Povezana vest:  Kris Not i Kiša Kasl-Hjuz se pridružuju glumačkoj ekipi dugo očekivane serije “Manifest” kompanije Discovery

Foto: Warner Bros. Discovery