Stručni i strukovni žiri 13. međunarodnog Festivala drama i serija FEDIS, broji 14 članova iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Na čelu Stručnog žirija u svojstvu predsednika je SLOBODAN ŠULJAGIĆ, reditelj, a ostali članovi su:  ĐORĐE KUKULJICA, glumac (Hrvatska), EDINA KALAMUJIĆ, novinarka (Bosna i Hercegovina) JELENA JOVOVIĆ, urednica TV Novosti MERI BILIĆ, tv kritičarka Politike  Prof dr NEVENKA POPOVIĆ ŠEVIĆ, profesorka FSU ZORAN PANOVIĆ, novinar stalni član žirija.

Povezana vest:  Lepoticu iz 'Tračare', Blejk Lajvli progonio ludi fan

Strukovni žiri je u sledećem sastavu:  SANJA MIKITIŠIN, glumica za glumu JELENA STOLICA, rediteljka za režiju, KATARINA MITROVIĆ za scenario, IGOR MAROVIĆ za fotografiju MARINA MEDENICA za kostim, VLADIMIR MARKOVIĆ LOONEY za montažu i DRAGOMIR STANOJEVIĆ za muziku.

Stručni i Strukovni žiri donose odluku od dodeli nagrada ZLATNA ANTENA za najbolju seriju, glavnu mušku i žensku glumačku nagradu, najbolju epizodnu mušku i žensku nagradu, za glumačko otkrovenje, najboljeg kreatora serije, najbolju režiju, scenario, fotografiju, kostim, montažu i muziku u TV serijama premijerno prikazanim TV sezone 2022/23.

Povezana vest:  SPI/FilmBox dovodi holivudske hitove u centralnu i istočnu Evropu

13. Međunarodni Festival drama i serija FEDIS održava se od 3 do 5 oktobra 2023 godine u Domu omladine Beograda uz učešće 15 TV serija iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.