FOX će ove jeseni postati STAR Channel. Kompanija The Walt Disney Serbia otkriće novo ime i upečatljiv vizuelni identitet legendarnog TV kanala koji će biti rebrendiran 1. oktobra. STAR Channel će ostati mesto na kojem se mogu pronaći atraktivni zabavni sadržaji, sa misijom da donese najbolje akcione, dramske i humorističke serije iz vodećih studija, uključujući kultne hitove kao što su „Simpsonovi„, „Kasl„, „Bouns„, kao i mnoge druge uzbudljive nove naslove.

Promena očekuje i ostale zabavne kanale u portfoliju The Walt Disney Company u Srbiji. Tako FOX Life postaje STAR LifeFOX Crime postaje STAR Crime, a FOX Movies postaje STAR Movies. STAR Channel, STAR Life, STAR Crime i STAR Movies će zadržati svoje pozicije u programskom rasporedu TV kanala.

Povezana vest:  Kejti Peri u seriji Kako sam upoznao vašu mamu

„Sa rebrendiranjem FOX kanala u STAR, nastavljamo našu misiju da gledaocima donosimo priče koje poznaju i vole, kao i nove nagrađivane programe. STAR Channel će ostati omiljena destinacija za blokbastere iz sveta zabave, uz A listu glumaca iz najvećih svetskih studija“, istakao je Kahaber Abašidze, regionalni menadžer kompanije The Walt Disney za centralnu i istočnu Evropu. „Ponosni smo na novi izgled STAR Channela koji će, čvrsto smo uvereni, biti fantastično prihvaćen od strane naših gledalaca“

Rebrendiranje STAR Channela prati kreativni put koji je FOX uspostavio. Inspiracija je potekla iz logotipa STAR brenda, sa zvezdom kojoj je dodat centralni „rez“ kako bi se pružio osećaj pokreta, čime je transformisana u zvezdu padalicu. Ovakav dizajn pomaže u formiranju narativa vezanog za brend, stvarajući prepoznatljiv imidž koji će gledaocima biti zvezda vodilja za najbolji zabavni sadržaj i osvetliti im put ka vodećim prajmtajm serijama i popularnim emisijama.

Povezana vest:  Direktan prenos Svetskog prvenstva u snukeru na Eurosportu

Novi vizuelni identitet STAR Channela biće prvi put prikazan uživo tokom završne večeri jednog od najvećih događaja posvećenih medijskoj industriji u regionu, New Europe Market (NEM), koji se uz prisustvo brojnih predstavnika industrije zabave i TV industrije iz cele Evrope tradicionalno održava u Hrvatskoj.

* Sadržaj na platformi za striming i linearnim kanalima STAR Channel, STAR Life, STAR Crime i STAR Movies će se razlikovati.

Povezana vest:  FARMA 3. SEZONA, Dan na farmi obeležila suđenja

The Walt Disney Company je vodeća međunarodna kompanija za porodičnu zabavu i medije koje uključuje ogranke Disney Parks, Experiences and Products; Disney Media & Entertainment Distribution; i tri grupe sadržaja – Studios, General Entertainment i Sport, fokusirane na razvoj i proizvodnju sadržaja za DTC, bioskopske i linearne platforme. U Srbiji, kompanija je prisutna sa nekoliko svetski poznatih zabavnih i dokumentarnih TV kanala, uključujući Fox, Fox Life, Fox Crime, Fox Movies, National Geographic, National Geographic Wild, 24KITCHEN i Disney Channel.